Foto: johaneska
U nás veľmi obľúbený a vďaka vanilke nádherne voňavý :)
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vlocky si spolu z orechmi rozomelieme na muku. Presypeme do misy, kde pridame roztopeny olej, sladidlo a podľa potreby vodu.
- 2
Hotovú zmes natlačíme až po okraje do formy a pečieme 10 min pri 180 stupňoch.
- 3
Vymiešame si mascarpone so sladidlom, pridame guarovu gumu a po jednom vajce. Šľaháme do hladka. Pridame citronovou stavu, vanilkovy lusk a opäť vyšľaháme. Nalejeme na cesto a uhladíme.
- 4
Pecieme pri 160 stupňoch 50 - 60 minut, podla potreby. Nechame poriadne vychladnúť, najlepsie cez noc v chladničke. Podávame s ovocim, ja som ešte zmixovala jahody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu