Mascarpone cheesecake

johaneska - fotkajohaneska, 27. júna 2016
Mascarpone cheesecake
Foto: johaneska

U nás veľmi obľúbený a vďaka vanilke nádherne voňavý :)

6
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
50 g
150 ml
1 PL
500 g
1 PL
2 PL
2 PL
z 1/2 citróna
1 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vlocky si spolu z orechmi rozomelieme na muku. Presypeme do misy, kde pridame roztopeny olej, sladidlo a podľa potreby vodu.

  2. 2

    Hotovú zmes natlačíme až po okraje do formy a pečieme 10 min pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Vymiešame si mascarpone so sladidlom, pridame guarovu gumu a po jednom vajce. Šľaháme do hladka. Pridame citronovou stavu, vanilkovy lusk a opäť vyšľaháme. Nalejeme na cesto a uhladíme.

  4. 4

    Pecieme pri 160 stupňoch 50 - 60 minut, podla potreby. Nechame poriadne vychladnúť, najlepsie cez noc v chladničke. Podávame s ovocim, ja som ešte zmixovala jahody.

Diskusia k receptu