Mascarpone cheesecake

Autor receptu: johaneska

U nás veľmi obľúbený a vďaka vanilke nádherne voňavý :)

6
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vlocky si spolu z orechmi rozomelieme na muku. Presypeme do misy, kde pridame roztopeny olej, sladidlo a podľa potreby vodu.
  2. Hotovú zmes natlačíme až po okraje do formy a pečieme 10 min pri 180 stupňoch.
  3. Vymiešame si mascarpone so sladidlom, pridame guarovu gumu a po jednom vajce. Šľaháme do hladka. Pridame citronovou stavu, vanilkovy lusk a opäť vyšľaháme. Nalejeme na cesto a uhladíme.
  4. Pecieme pri 160 stupňoch 50 - 60 minut, podla potreby. Nechame poriadne vychladnúť, najlepsie cez noc v chladničke. Podávame s ovocim, ja som ešte zmixovala jahody.