Mascarpone cheesecake
Autor receptu: johaneska
U nás veľmi obľúbený a vďaka vanilke nádherne voňavý :)
6 porcií |
30 minút príprava |
50-60 minút na 160 °C |
Postup
- Vlocky si spolu z orechmi rozomelieme na muku. Presypeme do misy, kde pridame roztopeny olej, sladidlo a podľa potreby vodu.
- Hotovú zmes natlačíme až po okraje do formy a pečieme 10 min pri 180 stupňoch.
- Vymiešame si mascarpone so sladidlom, pridame guarovu gumu a po jednom vajce. Šľaháme do hladka. Pridame citronovou stavu, vanilkovy lusk a opäť vyšľaháme. Nalejeme na cesto a uhladíme.
- Pecieme pri 160 stupňoch 50 - 60 minut, podla potreby. Nechame poriadne vychladnúť, najlepsie cez noc v chladničke. Podávame s ovocim, ja som ešte zmixovala jahody.