Marshmallow poťah na torty trochu inak fotorecept
Foto: tkatka
Chcela som vyskúšať z marshmallow cukríkov poťahovú hmotu a našla som na nete takúto :)
príprava
Postup
-
1
Práškový cukor a kukuričný škrob preosejeme a pridáme cukríky.
-
2
Začneme miesiť.
-
3
Dovtedy miesime kým sa nám hmota nespojí, potom pridáme olej a zapracujeme do hmoty. ( Tu je preto biela hmota lebo som zabudla fotiť tú ružovú hmotu).
-
4
Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu.
-
5
Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku.
-
6
Preložíme na tortu. Z tejto hmoty môžeme spraviť aj ozdoby.
-
7
Aj postavičky sa dajú z nich robiť. Trik s farbením: do malej misky dám kukuričný škrob a trošku solamylu, do štamperlíkového pohárika dám vodu a pridám potravinárske farbivo dobre zamiešam a prilejem na škrob zamiešam a vznikne nám riedka kaša, ktorú vylejem na tanierik vyložený servítkami. Nechám 1 deň vyschnúť a môže sa miesiť poťahovka :))) Ak ten trik nie je pochopiteľný tu je link kde môžete vidieť foto-postup http://www.tortyodmamy.sk/vyroba-domacich-praskovych-farieb
-
8
A tu sú postavičky Pat a Mat :)))
@dorisa ďakujem :)
@bibia1 áno spoja sa len treba vypracovať.
@rikinka33 vyskúšaj a uvidíš :)
@3sandra3 to som ešte neskúšala lebo v recepte sa píše že najprv treba vypracovať hmotu až potom ide olej.
@sneica :)))
@medovnicek :)))
@vanilka111 ďakujem za pochvalu :)))
@zinnajdha :)))
@rybarik2 :)))
@olinka12 presne ako píšeš :)))
Jedna dávka je takto:
25 g marshmallow cukríkov, 40 g práškového cukru, 5 g kukuričného škrobu, 1/2 čl oleja. A túto dávku vynásobíš napríklad 5 a už sa môže natiahnuť veľká tortička. :)
@zuzana78 ružičky robím tak že spravím guličky a lyžičkou krúživým pohybom spravím tenšie kruhy (lupienky) a tie lupienky len stočím a vždy priložím ďalšiu. Dúfam že som to dobre napísala?!
www.tortyodmamy.sk/vyroba-domacich-praskovych-farieb...
Dúfam že som niekomu pomohla :)
pouzila som tento recept na potah mojej torty, ale "kombinovanou" metodou - hned na zaciatku som cukriky poriadne postlacala s prask. cukrom a nie a nie sa spojit, tak som ich nahriala v mikrovlnke 5 sek, ohriali sa, zmakli a uz to slo. Opakovala som to zakazdym, ked hmota prestala nasavat cukor, obcas aj 10 sekund, ale aby sa neroztiekol a nepenil, len ohriat..S hmotou sa potom dobre pracovalo. Pri valkani pouzivam silikonovu podlozku, a preto nebolo treba vobec podsypavat, dobre sa valkalo. Ak uz to stuhlo, spolu s podlozkou som dala do mikrovlnky na par sekund (iba ohriat!) a uz to islo. Bola som velmi spokojna. Tento tyzden skusim vyrobit aj par ozdob - tie z marcipanu totiz velmi rychle vyschynaju a potom sa tazsie s nimi pracuje. Tak uvidim, este raz vdaka, Katka. :)
a tu je moj prvy zivotny pokus
mail.centrum.sk/preview.php?mid=0001000004040000cd7c023...
Tie cukriky som este nikdy nekupila, maju ich v Lidli, tusim. Su dvojfarebne. Na obr.č.1 miesis cukriky so skrobom. Netreba to zohriat na vod. lazni tak , ako u cokoladovej hmoty /susedny recept/?
Ked sa konzumuje potiahnuta torta, je sa aj ta potahovka? Dakujem vopred za odpoved, si zlata a sikovna.
varecha.pravda.sk/recepty/jahodka-tvarohovo-jahodova-foto...
Kde červenú farbu rozmiešaš v troške bieleho alkoholu a s hubkou ju nanášať na poťahovku, necháš uschnúť v izbe s otvoreným oknom a krásne ti vyschne (alkohol sa vyparí). Nech sa darí :)))
) sú to biele penové cukríky veľmi dobré na poťahovku. Alebo ak ich nedostaneš tak aj Haribo predáva čisto biele, alebo ak si už nakúpila ružovobiele tak nastihať. Lentilky môžeš prilepiť buď jedlím lepidlom, alebo rozpustenou bielou čokoládou. Dúfam že som pomohla, držím palce nech sa darí :)))
@morulka niet začo :))) určite sa podarí, držím ti palce :))) daj vedieť ako dopadla tortička :)))
Šťavnatú tortu by som ponúkla tvarohový krém s ovocím ako napríklad tu:
varecha.pravda.sk/recepty/torta-flasa-v-krabici-fotorecep...
Pod fondán (poťahovaciu hmotu) ide maslový krém, alebo aj maslo vyšľahané s nutelov.
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-p...
Držím palce nech sa vydarí :)))
Držím palce nech sa vydarí :)))