| 
	        
	        
	        
	        Marmeládový zákusok v marcipáneAutor receptu: redakcia   | 
 10porcií
 | 
 30 minútpríprava
 | 
 8 minútna 220 °C
 | 
PostupZo žĺtkov, z polovice cukru, marcipánovej hmoty a citrónovej kôry vymiešame penu. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme s marcipánovou zmesou. Nakoniec pridáme preosiatu múku a zľahka zamiešame.
Piškótové cesto rozotrieme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 220 °C 8–10 minút.
Oba pláty spojíme ovocnou marmeládou, potom ich rozkrojíme na dve časti a tie takisto spojíme marmeládou, tak vzniknú štyri vrstvy. Povrch jemne potrieme marmeládou, vyvaľkáme marcipán na veľkosť korpusu a položíme naň.
Na povrch dáme papier na pečenie a zaťažíme, necháme 24 hodín odležať. Potom z piškótového korpusu nakrájame kocky a poťahujeme ich v čokoláde. Povrch môžeme rôzne dozdobiť perličkami či posýpkou.
 |