Marmeládový zákusok v marcipáne

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo žĺtkov, z polovice cukru, marcipánovej hmoty a citrónovej kôry vymiešame penu. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme s marcipánovou zmesou. Nakoniec pridáme preosiatu múku a zľahka zamiešame.
  2. Piškótové cesto rozotrieme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 220 °C 8–10 minút.
  3. Oba pláty spojíme ovocnou marmeládou, potom ich rozkrojíme na dve časti a tie takisto spojíme marmeládou, tak vzniknú štyri vrstvy. Povrch jemne potrieme marmeládou, vyvaľkáme marcipán na veľkosť korpusu a položíme naň.
  4. Na povrch dáme papier na pečenie a zaťažíme, necháme 24 hodín odležať. Potom z piškótového korpusu nakrájame kocky a poťahujeme ich v čokoláde. Povrch môžeme rôzne dozdobiť perličkami či posýpkou.