Marinované kuracie rezníky
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa 10 rezňov
keď čakáme návštevu je to skvele. Hlavne chuti to všetkým aj mladým tým treba k tomu
hranolky. Viem je podobných receptov veľa, ale predsa niekomu dá inšpiráciu.
9-11 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso nakrájame na rezance. Pripravíme si marinádu zo všetkého na ňu napísane. Marinádu dobre premiešame a pridáme do nej nakrájané mäso prikryjeme a dáme odstať do chladu na noc.
- Pripravíme panvicu s trochou oleja necháme rozohriať. Pripravenú zmes ešte rozmiešame a naberačkou nalejeme na panvicu. Vytvoríme rezne nie príliš hrubé, ktoré smažíme do ružovo- hneda z oboch strán. Na hotové rezne ešte horúce nasypeme strúhaný sýr nech sa na ňom trochu roztopí. Pokapeme pár kvapkami citróna.
- Môžeme podávať so zemiakovými hranolkami, ochutenou ryžou, alebo zemiakovou kašou. Z tejto dávky spravíme 9-11 rezňov. Dobrú chuť.