Marinované kuracie rezníky

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa 10 rezňov keď čakáme návštevu je to skvele. Hlavne chuti to všetkým aj mladým tým treba k tomu hranolky. Viem je podobných receptov veľa, ale predsa niekomu dá inšpiráciu.

9-11
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na rezance. Pripravíme si marinádu zo všetkého na ňu napísane. Marinádu dobre premiešame a pridáme do nej nakrájané mäso prikryjeme a dáme odstať do chladu na noc.
  2. Pripravíme panvicu s trochou oleja necháme rozohriať. Pripravenú zmes ešte rozmiešame a naberačkou nalejeme na panvicu. Vytvoríme rezne nie príliš hrubé, ktoré smažíme do ružovo- hneda z oboch strán. Na hotové rezne ešte horúce nasypeme strúhaný sýr nech sa na ňom trochu roztopí. Pokapeme pár kvapkami citróna.
  3. Môžeme podávať so zemiakovými hranolkami, ochutenou ryžou, alebo zemiakovou kašou. Z tejto dávky spravíme 9-11 rezňov. Dobrú chuť.