Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Foto: Ľuboš Pilc

Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.

4
porcie
50 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
200 g
5 g
2 g
2 g
1 g
2 ks
200 g
200 g
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku nakrájame na asi 3 cm valčeky, osolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Oravskú slaninu nakrájame na tenké plátky, do ktorých zabalíme panenku a necháme v chladničke marinovať asi hodinu.

  2. 2

    Panenku pečieme 10 minút pri teplote 200°C. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalších 10 minút. Výpek zredukujeme na omáčku.

  3. 3

    Fenikel umyjeme, očistíme a varíme v osolenom mlieku asi 15 minút. Uvarený fenikel krátko urestujeme na výpeku z panenky. Navrch dáme plátky kozieho syra a gratinujeme.

Diskusia k receptu