Marinovaná rýchlovka

mariana33 - fotkamariana33, 27. júna 2013
Marinovaná rýchlovka
Foto: mariana33

Tento recept som našla ešte tuším v roku 1998 na teletexte jednej televízie,...je to super ľahké na prípravu a ozaj chutné...recept má už celé Zobraziť celý popisTento recept som našla ešte tuším v roku 1998 na teletexte jednej televízie,...je to super ľahké na prípravu a ozaj chutné...recept má už celé okolie, tak sa chcem oň podeliť, lebo každému doteraz chutil...Pôvodne bol názov Šwai žužu, ale načo si robiť vrásky...a pokaziť si deň názvom...:o(

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 PL
1 PL
1 PL
1 dcl
1




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na rezance, pridáme k nim ostatné suroviny. V pôvodnom recepte bola 1PL vegety, to sa mi zdalo veľa.

    Marinovaná rýchlovka - obrázok 1
  2. 2

    Samozrejme zmiešame a šupneme do chladničky na 24hod.

    Marinovaná rýchlovka - obrázok 2
  3. 3

    Odležané kuracie rezance dáme na horúcu suchú panvicu a prudko opečieme, čo nezaberie hádam ani 5min. Nič sa nestane keď v chladničke to mäsko nebude tak dlho, ale čím je dlhšie tým je to lepšie. V pôvodnom recepte sa písalo, že vydrží aj niekoľko dní. Neskúšala som, lebo do 24hodín sa u nás vždy zje, vzhľadom na rýchlu prípravu...:o) Ja som si na tanier pridala ešte na masle ohriatu mrkvu s čerstvým hráškom.

    Marinovaná rýchlovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

ubka
Dobre robíš, že sa chceš podeliť..ďakujem za pripomenutie, kedysi to bolo naše obľúbené jedlo :-)
mijaita
@marianna33 Otazka. Ma to byt original cinske "shuizhurou"(výslovnost „švej-žu-žu“) nebo nejaka domaci variace na to uzasne jidlo?
mijaita
@marianne33 ono tohle jidlo nema se "švej - žu - žu" vubec, ale vubec nic spolecneho, vis? Tohle jidlo se dela z veproveho masa, tenoulinkych platecku, koreni je sojova omacka, ryzove vino, bambusove vyhonky, wei-su, škrob ...
ubka
@marianne33 nedaj sa!! Toto bola verzia, ktorú uvádzal časopis ako mäsko ala .. Šwai-žužu a je úplne jedno, aká je to verzia...ale je to rýchlovka ktorá znamenite chutí, my ju máme radi v pikantnej verzii...:-))
mijaita
@ubka nerekla jsem proti jidlu ani slovo, ale proc ten nazev, ktery tomu dal nejaky "naznalek" ? Zbytecna dezorientace tech, kteri by se treba chteli naucit to vyborne, cinske jidlo.
malroxa
aj ja si pamätám, že toto jedlo bolo populárne niekedy koncom 80., v 90. rokoch. Taká naša ČSSR variácia na to originálne "shui zhu rou".
surincicka
toto ešte nepoznám vyzerá super a taká rýchlovka, tak toto budeme mať cez víkend :)
ariela6
mne sa tento recept pači a názov mi vobec nevadi aj ten sa mi pači takže ukladam
kimlo
Aj mne sa páči, a je mi úplne jedno ako sa volá.
mariana33
nie je jedno ako sa to volá...hlavne, že je to dobré...aké som odpísala, také som uvarila a ozaj na názve nezáleží....:o)
mijaita
Diskuze k receptum, věcné pripominky, je ta nejzbytecnejsi cinnost na tomto serveru. Nikoho nic nezajímá. Mrtvý server o ničem. Je treba skoncit a odebrat se jinam. Tam, kde nevladne jen horcice se sojovkou ochucena vegetou, ale kde lze neco noveho naucit, kde lide diskutuji, pripominkuji. Pouze tupe vkladani receptu, kterych je plny internet a ukladani do KK umi kazdy, kdo umi cist. Ale vnest neco uzitecneho pro vsechny, to je asi nekde uplne jinde.
marianne
@marianka33 ja nie so odbornik na ziednu kuchynu a pravdu povediac ani neviem ako to jedlo ma vyzerat a uz vobec,ci to, co si navarila ma mat taky nazov.Ale po skusenosiach tu na vareche,viem,ze by si si mala nieco zistit o jedle,ktore varis,predtym ako mu das zahranicny nazov.Nemalo by to byt jedno.To je ako keby si nazvala bryndzove halusky-parenymi buchtami. Nemyslim to zle,len som myslela,ze si usetris vela problemov:-)
alena45
@mijaita , ak chceš, aby tu bol poriadok, tak to nikoho nezaujíma a ešte sa aj hádaš. Ale pozri - všetci ostatní majú slunce v duši... a Varecha klesá do piatej cenovej... a adminom je to fuk. Toľká škoda !
mijaita
@marianne ja to neberu jako problem, myslela jsem to dobre, nikdo nevi vsechno prece a od toho jsou diskuze. Tedy jsem si to myslela. Ovsem se zlou jsem se potazala. Tady to proste tak je. Mnohe zeny jsou jesitnejsi nez chlap. Vse chapou jako utok, nikoliv jako neco, co by je mohlo posunout za hranice vegety. Sama jsem se naucila diky jinym, mnoho z jinych kuchyni. Ovsem ti jini, z tohoto duvodu nezajmu uz tady nejsou. Pouhe vykriky tyku mnamka, KK me opravdu neuspokojuji a kdyz neoc napisu vecneho, jen vzacne je to prijato. Tak opravdu tapu, co tu jeste delam.
mijaita
Jedine me napada zrusit diskuze a to uplne a neprijimat zahranicni recepty a cizi pojmenovani jakehokoliv jidla. To by mohlo byt velkym prinosem !!! :-)
rea1
nechcem sa zapájať do debaty, z ktorej sa javí vypuknúť ďalšia žabomyšia vojna, len ma tak napadlo: je tu miliónsedem receptov na "mortadelu". viem to, lebo jeden z nich je aj môj. :-) prečo nikomu nevadí názov, keď originál mortadela sa sakra líši od toho vareného čuda z mletého mäsa? v minulosti - a netvárme sa, že to bolo až tak strašne dávno, lebo nebolo, bolo to už po "revolúcii" - sa jedlo veľmi podobné tomuto dalo objednať v každej druhej reštaurácii. hovorím reštaurácii, nie vývarovni. a pod akým názvom? švej-žu-žu. aké prekvapenie.
a @mijaita , ak je varecha pre teba server o ničom, prečo si ešte tu? nechápem. ja, keď mi niečo nevyhovuje, balím kecky a odchádzam.
marianne
..to je tiez otazka,ci je to tu piata cenova,mne sa nezda,ale ked myslis,prosim....tak ju majte...boj s veternymi mlynmi...@mijaita no je to problem,lebo to sa tu uz riesi nejaky-ten rok...a co s tym?? vsetci budu nadavat ako tu je zle,ale nikto nema riesenie...ved som napisala,ze to nie je jedno ako sa to vola...,mam ju este pribit na kriz??
marianne
ludia beriete sa moc vazne,slusne jej poviem,ze to nebude asi to co uvarila a co este mozem urobit?? vyvolat 3.svetovu vojnu??? no lepsie mat slnko v dusi ako sa nonstop zrat..koncim,uz som nas..ta aj ja...
mijaita
@rea1 me ten nazev nevadi, vvadi mi, ze kdyz kdokoliv, nejen ja, na neco prinosneho upozorni, neci zajimaveho sem vnese, je za to zadupan do zeme. Nejde o to zda tu jsem nebo ne, jde o to, ze se zbytecne zapojuji do diskuze kdyz nezvolam mnamkaaa, KK .... A pokud odejdu, rozhodne tise zmizim, ani o tom nebudes vedet. A kdy, nebo jestli , to nech na me.
rea1
@mijaita , vieš, mne je srdečne jedno, či tu si alebo nie. recepty som prestala pridávať práve kvôli rypákom, ktorým všetko vadí a reakcie ako mňamka, suprové papaníčko, ukladáááám!!!, a podobné mi pripadajú ako z prvej triedy pomocnej školy. rovnako ako jazyk, ktorý sa tu v posledných snáď 2 rokoch rozmohol. myslíš, že dospelá osoba sa môže vyjadriť takto (citujem): supríková klasika...ako deculko som sa toho napapkala...úžasná papka. manželíček to spapkal na večeričku. ? veď takto sa nerozpráva ani s dementným deckom. teda - podľa môjho názoru. a aj iné výhrady mám. ale nikdy (!) by som si netrúfla napísať, že varecha je server o ničom.
odchádzam z tejto diskusie (samozrejme, že viem, že to žily nikomu nepotrhá), lebo áno, črtá sa nám tu iba ničneriešiaca a zbytočná rozprava žiab a myší.
micanela
super, ukladam

a z blbych komentarov si nerobte nic, je tu par ludi ktori su zrejme chudaci nestastni sami zo seba tak maju nutkanie utocit na ostatnych... inak su tu vsetci v pohode :-)
mariana33
normálne začínam ľutovať, že som sa po ročnej odmlke vrátila a že som sem dačo vôbec pridala...ja viem prijať kritiku, ale nechcela som rozpútať vojnu, kvôli názvu...nerozumiem, keď mne sa recept nepáči, tak kuknem iný, keď mám potrebu pochváliť, tak pochválim, ale načo tieto vojny...mám dilemu, zmeniť názov, alebo sa na to vykašlať...
marianne
@marianka ak si si nie ista,ze je to to,co si uvarila,zmen nazov.Napriklad na Kuracie prsia v marianade alebo nieco podobne,co sa Ti bude pacit....hlavne ho nemaz,urcite sa niekomu prida...a ak si si ista,ze je to to,co si uvarila,nech rozhodne redakcia...viac spravit nemozes...ale rozhodnutie je na tebe...
mijaita
:-) :-) cokoliv je zbytecne, jsem rada, ze se tu debata rozbehla. Ona mi opravdu otevrela oci. Ukazala mi, ze kdybych se otocila naruby, stejne nikdo nepochopi co jsem chtela rict :-) Ale zasmala jsem se, to ano ! :-) a @rea1 ano, ano :-)
kika1212
Rcp. sa mi páčí. @marianne presne takto som urobila pred zverejnením tvojho príspevku. Uložila do KK, do poznámky napísala kuracie v marináde a fajront. A z názvu ma vôbec hlava nebolí. Hlavne, že je to dobré a rýchle.
1x bembo
evusik
@mariana33 tiež mám podobný recept v mojom zošite a ešte za socíku sme ho veru často varili, asi v každej rodine... nemali sme toľko informácií ako dnes tak sme si mysleli, že sa to tak varí.... dnes je ale iná dobá, informácie sú dostupné v hojnej miere a ľudia poznajú originál... ja už len z nostalgie nič nenamietam :-)
elixir
@mariana33 páči sa mi jednoduchosť receptu, ale vegetu doma nemám, nepoužívam ju... našla som fajn stránku, ktoré korenia by vo vegete nemali chýbať, tak si to skúsim aspoň v hrnci nakombinovať. Obsah taniera na foto vyzerá moc chutne. :)
mariana33
je mi smutno z toho, že jeden názov, ktorý je akceptovaný v inom recepte takto pokašlal ten môj a zatienil jeho rýchlu prípravu a chuť
mariana33
marianne...nezvládla, lebo mám tlak ako ťažká kardiačka a keby som to vedela, že názov je tu taký veľký problém, tak sa na to úplne vykašlem...tak ma to tu bavilo...
marianne
:-))) nezatienil...,nesmies to tak brat smrtelne vazne...viem,ze reci o 5 cenovych skupinach sa nepocuvaju dobre,ale varechaci prezentuju svoje osobne nazory,ja si to nemyslim a mozno viaceri nie,ver mi ,ja by som v takej putike nebola:-)) na to som fajnova......fotku mas velmi peknu,vyborna rychlovka,tiez by som tu vegetu nahradila bylinkami,ale to uz je na tebe...
marianne
ja by som si z toho tvojo tlaku vzala,od rana ma moce,co ho mam zase nizky...:-)) ale vazne...
mariamka
@mariana33 na to si zvyknes :) ja som tiez premenovavala, aj sme sa na tom nasmiali :))
inak pripomienky @mijaity sa mne osobne pacia, su vzdy k veci, konstruktivne, nie s cielom zavrhnut jedlo, ale pomoct, informovat, neutoci a nie je sarkasticka, tu sa nic nesmie brat osobne, lebo potom je zle :)
netusim co je svejcuzu ci svejzuzu, ale taketo rychlovky robievam, je to sikovane a prakticke vybrat z chladnicky a uprazit .. moj muz si raz takto namarinovane meso v zachvate hladu iba ohrial v MW a zjedol, myslel ze je to uz nieco uvarene :)
2010
A je to 100% Šwai žužu, lebo cinsky recept NEXISTUJE na nic podobne.
Co existuju napodobenina cinskych emigrantov co nemali suroviny tak si krajali zeleninu a maso na drobno ETO VSO ! Takze ked si redakcia zagoogluje zisti to iste a v slangu sa to vola - zá suì
 en.wikipedia.org/wiki/Chop_suey...
mariana33
2010...100 bodov...už som vychladla...na niečo to bolo dobré, pustila som sa do žehlenia a to ja veru nemusím...
mariana33
marianne...rada by som ti dala z toho tlaku, ale už sa mi minul...deti ma ukľudnili a asi aj to žehlenie...ten názov už meniť nejdem...a ako povedala mariamka...už mi je to ozaj smiešne...asi som potrebovala na nakopnutie a vykopnutie z lenivosti práve ten adrenalín...akurát sa mi marinuje tofu na môj obed, tak hádam poobede to tu dám...len ten názov neviem doladiť...tofu ala čína, tofu po mojom...:o)
havino
počas čítania komentárov, som už premýšľala @marianka 33, že ti idem napísať, že načo sa tlakuješ, že ved si pekne zareagovala, nechala si sa poučiť, premenovala si názov a tak som si v duchu pomyslela, keby že to vidí, číta @2010 , čo by na to on povedal a hľa, stalo sa, lebo pre mňa je @2010 znalec, ktorého rada čítam a veľa vecí som sa od neho naučila, rozumie, má skúsenosti
ešte som chcela dopísať, že toto marinované mäso, ako mladá kuchárka som chystala veľmi hrdo pod názvom čína, ked sa opýtala suseda, že čo si varila? hrdo som povedala čínu. Dnes už viem tiež aký je rozdiel, ale nepomenuvávam, nakolko znalá čínskych jedál nie som, len si po domácky napodobňujem,ako nám chutí. Takže už dožehli a klud. :-) ver, že pomôže tvoj recept určite mladým a zaneprázdneným kuchárom.
lusinkab
@havino ty si to vystihla presne a asi aj za viacerych :-) @mariana33 nedaj sa odradit :-) mne len pride trosku blbe z toho,ze vela ludi zabudlo ako varilo tych 10 - 20 rokov do zadu :-(
2010
@havino nie som ziaden znalec len mi to prislo smiesne aku mame kratku pamet, ja som sa v Blave snazil zbalit jednu kocku na taku super exotiku pod Michalskou... Kung Pao ...to bolo daco v 70 rokoch ked sa ani sojovka nedala kupit , ani som nevedel ze daco take existuje :-) mozno by bola zaujmava diskusia co bolo moje prve zoznamenie s cudzou kuchynou...
perla61
Ja už fakt neviem? Nepáči sa mi diskusiia,čo vlastne ani diskusia nie je.To sa ozaj nemáte s kým hádať? Ja mám na to manžela a verte je to naozaj zaujímavejšie ako toto tu. Doteraz som ešte nepridala žiadny recept,lebo mám pocit, že všetko už tu je! Ale že som sa TU veľa naučila a varím a pečiem podľa Varechy, je ozaj suprováááááá,takže prosím admina: nezrušte ju!!!
pusta
veľmi chutné a krásne naservírované.
@marianne33 , pridávaj ty pekne len dalej také krásne recepty :-)))
babidka
Aj ked ste sa niektori trosku "rozohriali" - tato diskusia nakoniec doniesla predsa len nejaky vysledok :-) Autorka zmenila trochu matuci nazov /dakujem ti @mariana33 / a nahradila ho ovela-ovela vhodnejsim .@mijaita sa predsa len dockala toho , o co jej vlastne islo - ze diskusia bola nakoniec plodna .No a aj @2010 dostal pochvalu ako znalec /pripajam sa k pochvale/ , takze vsetci by sme mohli byt spokojni . Toto jedlo poznam uz najmenej 35 rokov a je pravda , ze v r.1979 sme ho vsetci varievali aj na nedelny obed ako nieco fajnove a neokukane .A chutilo nam ! Ale je aj pravdou , ze zjest ho nie je prave gurmansky zazitok . @mariana33 to vsak ani netvrdi ,novy nazov sa mi zda dokonca mimoriadne vhodny a tak chcem povedat jedno : dakujem ti , Marianna. Nie za recept , ale ze si ako jedna z mala predychala so ctou kritiku , dala si si poradit s nazvom a nespakovala si sa hned z Varechy .
Myslim , ze presne takto sa mozeme posunut dalej .
Kvoli tomuto sa oplati predsa len ostat na Vareche .
mariana33
všetkým z celého srdca ďakujem...a ako hovorí babidka...posuňme sa ďalej a naučme sa robiť kompromisy..:o)
perla61...uznávam, pohádať sa s manželom je ozaj lepšie a hlavne to udobrovanie...
tiginko
@mijaita ja ťa úplne chápem, ale asi sa treba trošku odosobniť. Neber to tak vážne, ono je to ako s hľadaním perly : dlho nič, len samý marast, a potom sa objaví poklad, ktorý stojí za to. Pre mňa sú to niekedy aj tvoje recepty. Tak pohodička, klídek, tabáček... keď nejde o dobré recepty, tak aspoň je tu veselo (sem-tam)
tiginko
@perla61 ty si ozaj perla, objavíš sa raz za uhorský rok, aj to len ostatným vynadáš, že sa hádajú :-)
helca103
@mariana33 pridala si výborný recep a je úplne jedno ako sa to volá. Hlavne že to chutí a mne sa veru páči s názvom či bez názvu.
evanaaa
Ja neviem - robievam takéto ochutené, marinované rezance z hydinového aj z bravčového mäsa, a vždy dávam doň niečo iné, iné suroviny, koreniny, ako ma napadne, ale zasa nie, aby to bolo preplácané a stratilo chuť. Práve dnes robímm manželovvi na večeru od včera naložené a mám tam aj škrob, aj Kikko....ako sa volá tá sójovka, aj vajíčko aešte čosi, no a trochu som to osladila agáve sirupom - hádajte teda, aký to má názov.......?
laurisia
@evanaaa - perfektný komentár :-)
@Mariana33 - robievam veľmi podobné, len pridávam ešte tak čajovú lyžičku drvenej rasce. Páči sa mi mrkva s hráškom, ja som zvykla pred dokončením primiešať k mäsku na kolieska nakrájaný pór - ale už bez varenia, len zamiešať a nechať prikryté postáť 5 minút.
renener
Ja nie som odbornik...som sam chlap co chce rychlo, jednoducho a chutne navarit. Tato diskusia o nazve jedla je pre mna naozaj dost mimo....Som vdacny za kazdy pre mna pouzitelny recept a myslim ze by k tomu mal podobne pristupovat kazdy. A tie kritiky na nazov alebo ci niekto pouziva zdrobneliny ci superlativy by si mal kazdy nechat tam kde to bude niekoho zaujimat....Takze, dik za recept a nenechajte sa odradit ludmi co maju trosku problem s vychovanim.
nika17
ďakujem za skvelý recept, všetkým nám veľmi chutilo a odteraz toto jedlo voláme švej žužu...
mariana33, nenechaj sa odradiť ľuďmi, ktorí si asi zabudli vziať svoje lieky a tak si chodia vybíjať zlosť do anonymných diskusií
mariana33
som veľmi rada, že chutilo...:o) a ďakujem za povzbudenie, už sa nedám vytočiť:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia