Foto: mariana33
Tento recept som našla ešte tuším v roku 1998 na teletexte jednej televízie,...je to super ľahké na prípravu a ozaj chutné...recept má už celé Zobraziť celý popisTento recept som našla ešte tuším v roku 1998 na teletexte jednej televízie,...je to super ľahké na prípravu a ozaj chutné...recept má už celé okolie, tak sa chcem oň podeliť, lebo každému doteraz chutil...Pôvodne bol názov Šwai žužu, ale načo si robiť vrásky...a pokaziť si deň názvom...:o(
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na rezance, pridáme k nim ostatné suroviny. V pôvodnom recepte bola 1PL vegety, to sa mi zdalo veľa.
-
2
Samozrejme zmiešame a šupneme do chladničky na 24hod.
-
3
Odležané kuracie rezance dáme na horúcu suchú panvicu a prudko opečieme, čo nezaberie hádam ani 5min. Nič sa nestane keď v chladničke to mäsko nebude tak dlho, ale čím je dlhšie tým je to lepšie. V pôvodnom recepte sa písalo, že vydrží aj niekoľko dní. Neskúšala som, lebo do 24hodín sa u nás vždy zje, vzhľadom na rýchlu prípravu...:o) Ja som si na tanier pridala ešte na masle ohriatu mrkvu s čerstvým hráškom.
varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-svej-zuzu/3999-recept....
varecha.pravda.sk/recepty/cina-z-woku-fotorecept/14188-re...
a @mijaita , ak je varecha pre teba server o ničom, prečo si ešte tu? nechápem. ja, keď mi niečo nevyhovuje, balím kecky a odchádzam.
odchádzam z tejto diskusie (samozrejme, že viem, že to žily nikomu nepotrhá), lebo áno, črtá sa nám tu iba ničneriešiaca a zbytočná rozprava žiab a myší.
a z blbych komentarov si nerobte nic, je tu par ludi ktori su zrejme chudaci nestastni sami zo seba tak maju nutkanie utocit na ostatnych... inak su tu vsetci v pohode :-)
www.google.sk/search?q=%E6%B0%B4%E7%85%AE%E8%82%89&am...
inak pripomienky @mijaity sa mne osobne pacia, su vzdy k veci, konstruktivne, nie s cielom zavrhnut jedlo, ale pomoct, informovat, neutoci a nie je sarkasticka, tu sa nic nesmie brat osobne, lebo potom je zle :)
netusim co je svejcuzu ci svejzuzu, ale taketo rychlovky robievam, je to sikovane a prakticke vybrat z chladnicky a uprazit .. moj muz si raz takto namarinovane meso v zachvate hladu iba ohrial v MW a zjedol, myslel ze je to uz nieco uvarene :)
Co existuju napodobenina cinskych emigrantov co nemali suroviny tak si krajali zeleninu a maso na drobno ETO VSO ! Takze ked si redakcia zagoogluje zisti to iste a v slangu sa to vola - zá suì
en.wikipedia.org/wiki/Chop_suey...
ešte som chcela dopísať, že toto marinované mäso, ako mladá kuchárka som chystala veľmi hrdo pod názvom čína, ked sa opýtala suseda, že čo si varila? hrdo som povedala čínu. Dnes už viem tiež aký je rozdiel, ale nepomenuvávam, nakolko znalá čínskych jedál nie som, len si po domácky napodobňujem,ako nám chutí. Takže už dožehli a klud. :-) ver, že pomôže tvoj recept určite mladým a zaneprázdneným kuchárom.
@marianne33 , pridávaj ty pekne len dalej také krásne recepty :-)))
Myslim , ze presne takto sa mozeme posunut dalej .
Kvoli tomuto sa oplati predsa len ostat na Vareche .
perla61...uznávam, pohádať sa s manželom je ozaj lepšie a hlavne to udobrovanie...
@Mariana33 - robievam veľmi podobné, len pridávam ešte tak čajovú lyžičku drvenej rasce. Páči sa mi mrkva s hráškom, ja som zvykla pred dokončením primiešať k mäsku na kolieska nakrájaný pór - ale už bez varenia, len zamiešať a nechať prikryté postáť 5 minút.
mariana33, nenechaj sa odradiť ľuďmi, ktorí si asi zabudli vziať svoje lieky a tak si chodia vybíjať zlosť do anonymných diskusií