Marhuľový lekvár
Marhuľový lekvár

Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. júla 2019

Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor a likér zo žltého melónu.

8 fliaš
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

3 kg čerstvé
1,8 kg
2 bal.
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marhule som prebrala a poriadne umyla vo viacerých vodách.

    Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tie čo boli tvrdšie som nakrájala a mäkké popučila, pridala som cukor (na každý kg marhúľ som počítala 600 g cukru). Miešala som, kým sa cukor celkom neroztopil a nechala som ich presladzovať 24 hodín.

    Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň som ich dala do rajnice variť.

    Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine varenia, som pridala vanilkový cukor.

    Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Urobila som skúšku na tanieriku. Keď lekvár nesteká, môže sa plniť do fliaš. Ešte pred plnením som pridala likér zo žltého melónu a už som ho nevarila.

    Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplnila som do čistých fliaš, zatvorila a obrátila na 10 minút hore dnom.

    Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som ich prevrátila naspať, nechala vychladnúť, označila nálepkami a uložila do špajze. Prajem vám dobrú chuť.

    Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Parádny dnes mi veru od rána také čosi chutilo a nič som nemal. Nepošleš jeden pohárik DHL - kou.
1x haji
@ventilator , preto píšem v komentári pri dokončení lekváru, že po pridaní likéru, už ihneď vypnem pod lekvárom plyn a plním horúci do fliaš..trošku som šetrila, aby mi zostalo aj do krémov, lebo ešte pozdejšie pôjdem do Maďarska, aby som si doplnila zásoby likérov.. tento mi daroval brat k narodkám, tak si ho považujem..
1x haji