
Foto: ywett
Jednoduchá príprava a domáci je naj ;-) Recept som našla <a href="http://www.couvarit.sk/recepty/marhulovy-dzem.html">>TU</a> A autorke receptu ďakujem!
Postup
-
1
Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti. Marhule umyjeme a vykôstkujeme.
-
2
Pokrájame.
-
3
Ja som ešte trocha rozmixovala ponorným mixérom.
-
4
V hrnci so širším dnom rozmixované marhule povaríme približne 6-7 minút a pridáme cukor.
-
5
Z citrónov vyžmýkame šťavu.
-
6
A vlejeme.
-
7
Povaríme ďalších 5 min, alebo aj dlhšie (ja som varila 10 minút) Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
-
8
Moja zlatá pomocníčka ♥ rada tvorí a pomáha :-))
-
9
Hotovo :-)
-
10
Všetkým prajem ,,Krásne Dni!" :))
-
11
Lekvár je výborný na čerstvo upečenú domácu vianočku ;-)
@janger-Jarka , už som darovala starkej, predtým robila levár ona nám a teraz robím ja a tiež sa veľmi potešila a hlavne tej výzdobe :-))
@medulienka122 určite sa dočkáš :-)
@katarina1959 držala som sa receptu, myslím že nie je krátky čas...ako čítam komentáre, tak podľa toho receptu, čo som uviedla v úvode varila lekvár aj @pusta a tak robí aj @jerica
....tak si myslím že to stačí, lebo predtým som tiež varila dlhšie, ale takto to úplne stačí, je fat výborný
@jerica marhuľový mixujem, lebo malej vadia tie kúsky, radšej má lekvár hladký, ale jahodový nemixujem, tam nechávam kúsky :-)
@marijanka712 tak si ma rozosmiala :-)))) nie nepočula, dúfam že si si neublížila, si podarená :-)
@hag vitaj medzi nami, pozerám že si sa nedávno zaregistrovala :-))...a ohľadom džemu, tak ja čo viem a počula som, tak džem je s kúskami ovocia, lebo sa varí z pokrájaného ovocia a lekvár má hladkú konzistenciu, lebo sa pripravuje z rozmixovaného alebo pomletého ovocia. Ak sa mýlim, tak nadpis môžem opraviť.....tak ako to potom je?
varecha.pravda.sk/recepty/vianocka-/13249-recept.html...
Pohariky mas prekrasne a dcerka, hotovy poklad:-)
@salinka áno stačí toľko cukru a želirovací nepoužívam, robievam len takto :-)
V nedeľu som robila tento džem, tak som spravila aj nové foto
@waocipa , to ma mrzí, ale ja ho nemám veľmi riedky, hoci nie je hustý, ale skôr redší a vhodný na pečivo, alebo na potieranie palaciniek...mne sa tento recept osvedčil, robila som tento marhuľový aj toto leto a takto pripravujem aj Domáci jahodový džem a Čerešňový džem a aj Ríbezľový džem ....čerešňový a ríbezľový je hustejší a jahodový, marhuľový redší s kúskami ovocia, také máme najradšej
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
čerešňový varecha.pravda.sk/recepty/ceresnovy-dzem-fotorecept/42716...
jahodový varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
ríbezľový
varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-...
@waocipa , posielam foto, akej je džem konzistencie
...a ak chcete aby bol hustejší, tak skúste variť dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový
www.couvarit.sk/recepty/marhulovy-dzem.html...
varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-ako-robili-nase-...
Pozdravujem aj dcérku :)
Chcem sa ešte opýtať, ako robíš hustý do buchiet? Lebo tento by mi zrejme vytiekol...