Marhuľovo-tvarohová nepečená torta fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. júla 2013

Toto je fakt východisko z núdze...pokazila sa akurát dnes el. rúra...takže toto je náhrada za sladký zákusok...

40 minút
príprava

Suroviny

2 bal
500 g
300 ml
1/2 kg
2 PL
1 bal.
300 ml
1 hrsť (na zdobenie)
1 ks
z 1 citróna
1 bal
 na máčanie piškót




Postup

  1. 1

    pripravila som si formu, piškóty namočila do umu a uložila na dno formy...do tvarohu som dala vychladnutú želatínu, šťavu z citrónu, vanilkový cukor,práškový cukor a zmiešala...na uložené piškóty som natrela 3/4 tiny tvarohu...

    Marhuľovo-tvarohová nepečená torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na tvarohovú plnku som uložila polené marhule..

    Marhuľovo-tvarohová nepečená torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    z mlieka a pudingu bez varenia som vymiešala kašu a natrela na marhule.

    Marhuľovo-tvarohová nepečená torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na puding so uložila ešte jeden rad piškót a potom som zo šlahačky a cukru vymiešala husté krém a potrela celý vrch torty..

    Marhuľovo-tvarohová nepečená torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vrch šľahačky ozdobila krájanými marhuľami...

    Marhuľovo-tvarohová nepečená torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    marhuľová torta v reze...

    Marhuľovo-tvarohová nepečená torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

brambora
a tu zvysnu 1/4 tvarohoveho kremu si dala do tej vyslahanej slahacky? lebo uz ho nespominas... krasne si sa pohrala s tou tortickou, radost pozerat. urcite ju niekedy vyskusam. ulozena v kk.
elysa
pekná a chutná tortička :)) ten krém možno deti zmlsali...:-)
izabella929
@brambora...zabudla som napísať, že tú štvrtinu krému som dala na piškóty a na krém som natrela potom ten puding,,,,toho pudingu som už mala málo, lebo som ho použila na vrch zákusku...aby toho bolo viac, nechasla som si z tvarohového krému štvrtinku...nič by sa nestalo, keby som aj nenechala, lebo na vrch išla potom už iba šľahačka...potom to opravím v recepte...
stacy77777
Izka,takéto tvarohové a šľahačkové dobroty milujem, asi bude aj zajtra, v novej práci odišlo 7kg z váhy, tak si doprajem...:-)))))
mesiar50
Spravila si super peknú tortu.Dozaista je aj taká dobrá aká je aj krásna.
akeber
Parádna tortička aj pre pastvu očí... mňam :-)
manya
podľa sezóny robievame aj my, dnes s čučoriedkami a malinamy, občas používame aj jogurt do tvarohu.
anina6
krásna a verím, že aj vynikajúca tortička, izka ty si poradíš aj bez rúry. stále niečo nové vymyslíš, díky za inšpiráciu.
janger
No ako si sa vynasla. Aj bez pecenia si stvorila taku peknu, sviezu tortu :-).
izabella929
Ďakujem pekne všetkým za komentáre, ktorým sa táto moja nepečená forma torty zapáčila....)
jankavaskova
Super, ja chcem poprosit o radu. Asi neviem dobre vymiesat slahacku. Raz je malo, potom sa mi zda, ze moc. Viete mi poradit ako to spravne odsledovat a nacasovat? A este, ked sa miesa s cukrom, je to taka tuhsia hmota ako vymiesane bielka s cukrom? Vdaka :-)
izabella929
@jankavaskova...no , len v tom prípade budem písať o tom istom, na čo sa ma pátaš, ke´d sa jedná o čerstvú domácu farmársku smotanku...lebo ja v obchode nekupujem veľa rokov, ani šľahačku ani smotanu..v každom prípade však keď ju používam do zákuskov a tort, pridávam stužovač šľahačky, aby dobre držala formu..bez problémov ju vyšľaháš za 2 minúty, pridám 2 lyžice cukru a stužovače...je úplne tvrdá...tiež pokiaľ robím z bielkov tvrdý sneh, je tiež veľmi tvrdý...ale šľahať začínam najprv bielky so štipkou soli a postupne pridávam po lyžici cukor...aj smotanová pena, aj bielková sú poriadne tvrdé..neviem, či sa takto dá vyšľahať kupenská šľahačka, lebo nemám s ňou skúsenosti a tej čerstvosti sa tiež dá ťažko veriť...v každom prípade ti prejem veľa úspechov a nedaj sa odradiť občasným neúspechom...a rada ti poradím kedykoľvek.-))piekla som už aj ja taký zákusok podľa receptu na internete, že celý upečený plech vyšiel na zmar...bol úplne nepoužiteľný...to sa mi už stalo viac krát,,,,treba piecť iba overené zákusky...škoda všetkých drahých surovín...
jankavaskova
:-), joj veru farmarsku nemam, ale stuzovac mozem skusit. A nemozem prestat skusat aj nove, ked stale narazam na nove fajnovosti :-))) akurat ma napadlo, ze som si zabudla kupit tvaroh....
izabella929
@jankavaskova...no vidíš, ani tvaroh nekupujem v obchode, tiež objednávam na farme..mlieko, syr,smotana, tvaroh a vajíčka mám z farmy...držím pace, aby sa vydarilo...))
ywett
parádny dezert, takéto svieže máme v lete najradšej :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia