Margotkové palacinky

Autor receptu: mirusia

Recept veľmi jednoduchý, proste si do vami zaužívaného palacinkového cesta pridáte nastrúhanú margotku:) Inak je to veľmi sýte. Ledva som zvládla jednu, čo inokedy pojem aj tri. Margotka tam je cítiť a cesto je hutnejšie.

20
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka rozšľaháme s mliekom a soľou. Pridáme po troche múku, zašľaháme, múka, zašľahať, ... . Nakoniec cukor, šťava z citróna.
  2. Postrúhame (na najväčšom) margotku do cesta, zamiešame.
  3. Nakoniec minerálku a necháme samozrejme odstáť (30min). Kolegyňa sa vždy rozčuľovala, že sa jej nikdy nedaria palacinky, tak zakaždým odíde rozčúlená k svokre si dať kávu a potom sa jej zrazu vždy vydaria ;) Komu sa zdá málo, pridá múku/mlieko, taktiež si to dohusťuje ako treba. Palacinkové cesto je vďačné, aspoň mne nerobí jedy.
  4. Kým cesto stojí, možno si pripraviť plnky. I keď, margotkovej palacinke stačí obyčajný džem a netreba to robiť ešte ťažšie na žalúdok. Ja som spravila makovú plnku a tvarohovú (tvaroh/smotana/cukor).
  5. Vysmažiť palacinky na masle (panvicu iba jemne potrieť) a je. Vrch som ozdobila čokoládou, netreba sa trápiť s pridávaním smotany, šľahačky, cery a pod. Hneď sa to zje takže len trocha mlieka a kúsky čokolády či už nad parou alebo priamo v hrnci na plameni.