Marcipánové guľky
Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi
Autor receptu: redakcia
Marcipánové guľky chutia ako pralinky z luxusného obchodu. Sú ideálne aj ako darček na zjedenie.
16 ks porcií |
50 minút príprava |
Postup
- Slnečnicové semienka a vlašské orechy opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Vychladnuté potom nasekáme spolu s pistáciami.
- Marcipán spracujeme s amarettom. Pridáme nasekanú orechovo–semienkovú zmes a všetko dôkladne spracujeme.
- Z hmoty tvarujeme guľôčky a necháme ich pri izbovej teplote asi 15 minút zaschnúť.
- Nalámanú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Guľôčky ponapichujeme na špáradlo a namočíme do čokoládovej polevy. Polevu necháme odkvapkať, guľôčku položíme na papier na pečenie a špáradlo vytiahneme. Kým poleva stuhne, posypeme povrch zvyšnými nasekanými pistáciami. Čokoládu necháme stuhnúť a potom guľôčky odlepíme od papiera.