Marcipánové guľky

Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi

Autor receptu: redakcia

Marcipánové guľky chutia ako pralinky z luxusného obchodu. Sú ideálne aj ako darček na zjedenie.

16 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Slnečnicové semienka a vlašské orechy opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Vychladnuté potom nasekáme spolu s pistáciami.
  2. Marcipán spracujeme s amarettom. Pridáme nasekanú orechovo–semienkovú zmes a všetko dôkladne spracujeme.
  3. Z hmoty tvarujeme guľôčky a necháme ich pri izbovej teplote asi 15 minút zaschnúť.
  4. Nalámanú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Guľôčky ponapichujeme na špáradlo a namočíme do čokoládovej polevy. Polevu necháme odkvapkať, guľôčku položíme na papier na pečenie a špáradlo vytiahneme. Kým poleva stuhne, posypeme povrch zvyšnými nasekanými pistáciami. Čokoládu necháme stuhnúť a potom guľôčky odlepíme od papiera.