Marcipánová torta

Marcipánová torta s krémom a jahodami

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  2. Na korpus oddelíme žĺtky od bielkov. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a spolu s nastrúhaným marcipánom a tretinou kryštálového cukru vyšľaháme dopenista. Do peny po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.
  3. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Tretinu snehu zľahka primiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame múku a škrob a postupne primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj zvyšný sneh.
  4. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 40 minút. Hotový korpus necháme vo forme trochu vychladnúť, potom formu rozopneme a korpus preložíme na mriežku, aby vychladol úplne.
  5. Na krém vyšľaháme dopenista zmäknuté na kocky nakrájané maslo spolu s práškovým cukrom. Potom po lyžičkách pridávame syr typu žervé, vždy dobre premiešame. Vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom, pokladáme nakrájané jahody.
  6. Zvyšným krémom a jahodami ozdobíme vrch torty.