Marcipánová torta
Marcipánová torta s krémom a jahodami
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 (+ chladenie) minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup- Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom
a vysypeme múkou.
- Na korpus oddelíme žĺtky od bielkov. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky
a spolu s nastrúhaným marcipánom a tretinou kryštálového cukru vyšľaháme dopenista. Do peny po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.
- Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Tretinu snehu zľahka primiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame múku a škrob a postupne primiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj zvyšný sneh.
- Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 40 minút. Hotový korpus necháme vo forme trochu vychladnúť, potom formu rozopneme a korpus preložíme na mriežku, aby vychladol úplne.
- Na krém vyšľaháme dopenista zmäknuté na kocky nakrájané maslo spolu
s práškovým cukrom. Potom po lyžičkách pridávame syr typu žervé, vždy dobre premiešame. Vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom, pokladáme nakrájané jahody.
- Zvyšným krémom a jahodami ozdobíme vrch torty.
|