Ryžový dezert
Ryžový dezert

Mango Sticky Rice (ryžový dezert)

Lucia Ratkovská
Wasabi.stro, 27. februára 2023
Mango Sticky Rice (ryžový dezert)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
250 ml
1 PL
1 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

  2. 2

    Do menšieho hrnca dáme zohrievať kokosové mlieko s cukrom. Keď sa cukor roztopí, uvarenú ryžu zalejeme asi 100 ml osladeného kokosového mlieka, premiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Ryža do seba kokosové mlieko vpije.

  3. 3

    Zvyšok osladeného kokosového mlieka zmiešame so škrobom a povaríme, kým nezískame konzistenciu pudingu.

  4. 4

    Mango ošúpeme, jednu časť nakrájame na malé kocky a druhú do tvaru vejára.

  5. 5

    Môžeme servírovať v miskách alebo na tanieroch, kde je dobrým pomocníkom plechový kruh na vykrajovanie. Ten vložíme do stredu taniera a uložíme doň ryžu. Veľmi netlačíme.

  6. 6

    Mango nakrájané na vejárik ukladáme okolo ryže ako opasok a zvyšné kocky manga uložíme navrch. Okolo ryže nalejeme kokosový puding a dozdobíme limetkovou kôrou. Formu v tvare kruhu odstránime a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia