Ryžový dezert
Mango Sticky Rice (ryžový dezert)
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
- Do menšieho hrnca dáme zohrievať kokosové mlieko s cukrom. Keď sa cukor roztopí, uvarenú ryžu zalejeme asi 100 ml osladeného kokosového mlieka, premiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Ryža do seba kokosové mlieko vpije.
- Zvyšok osladeného kokosového mlieka zmiešame so škrobom a povaríme, kým nezískame konzistenciu pudingu.
- Mango ošúpeme, jednu časť nakrájame na malé kocky
a druhú do tvaru vejára.
- Môžeme servírovať v miskách alebo na tanieroch, kde je dobrým pomocníkom plechový kruh na vykrajovanie. Ten vložíme do stredu taniera a uložíme doň ryžu. Veľmi netlačíme.
- Mango nakrájané na vejárik ukladáme okolo ryže ako opasok a zvyšné kocky manga uložíme navrch. Okolo ryže nalejeme kokosový puding
a dozdobíme limetkovou kôrou. Formu v tvare kruhu odstránime a ihneď podávame.
|