Ryžový dezert

Mango Sticky Rice (ryžový dezert)

Autor receptu: redakcia

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Do menšieho hrnca dáme zohrievať kokosové mlieko s cukrom. Keď sa cukor roztopí, uvarenú ryžu zalejeme asi 100 ml osladeného kokosového mlieka, premiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Ryža do seba kokosové mlieko vpije.
  3. Zvyšok osladeného kokosového mlieka zmiešame so škrobom a povaríme, kým nezískame konzistenciu pudingu.
  4. Mango ošúpeme, jednu časť nakrájame na malé kocky a druhú do tvaru vejára.
  5. Môžeme servírovať v miskách alebo na tanieroch, kde je dobrým pomocníkom plechový kruh na vykrajovanie. Ten vložíme do stredu taniera a uložíme doň ryžu. Veľmi netlačíme.
  6. Mango nakrájané na vejárik ukladáme okolo ryže ako opasok a zvyšné kocky manga uložíme navrch. Okolo ryže nalejeme kokosový puding a dozdobíme limetkovou kôrou. Formu v tvare kruhu odstránime a ihneď podávame.