Foto: dorisa
Jeden, z nespočetných receptov na bábovku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g, (margarín) |
|
250 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
400 g |
|
1 ks |
|
100 ml, (z2pomar.) |
|
1 ks |
|
100 g, mleté |
|
5 PL (aróma+šťava) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny( môj priateľ alkohol nepije,neje, tak som použila mandľovú arómu)
-
2
Najprv som si vytlačila šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhala kôru z jedného pomaranča ( dôkladne umyť)
-
3
Potom som si zomlela mandle.
-
4
Zmäknuté maslo vymiešame s kryštálovým cukrom, vanilinovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajíčka.
-
5
Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme do cesta šťavu z pomarančov, postrúhanú kôru z pomaranča, pomleté mandle a mandľovú arómu(1KL). Cesto premiešame, ak je veľmi husté môžme pridať ešte asi 50ml pomarančovej šťavy.
-
6
Potom cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme namastili a vysypali múkou
-
7
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50-60 minút. Počas pečenia zakryjeme formu alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme. Po upečení necháme bábovku vo forme asi 20 minút, až potom ju vyklopíme.
-
8
Nakoniec môžeme bábovku ozdobiť, polevou,alebo len posypať práškovým cukrom.
-
9
Potom len bábovku nakrájame na úhľadné kúsky a môžeme papať.
Diskusia k receptu