Mandľovo-pomarančová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Jeden, z nespočetných receptov na bábovku.

15
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny( môj priateľ alkohol nepije,neje, tak som použila mandľovú arómu)
  2. Najprv som si vytlačila šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhala kôru z jedného pomaranča ( dôkladne umyť)
  3. Potom som si zomlela mandle.
  4. Zmäknuté maslo vymiešame s kryštálovým cukrom, vanilinovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajíčka.
  5. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme do cesta šťavu z pomarančov, postrúhanú kôru z pomaranča, pomleté mandle a mandľovú arómu(1KL). Cesto premiešame, ak je veľmi husté môžme pridať ešte asi 50ml pomarančovej šťavy.
  6. Potom cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme namastili a vysypali múkou
  7. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50-60 minút. Počas pečenia zakryjeme formu alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme. Po upečení necháme bábovku vo forme asi 20 minút, až potom ju vyklopíme.
  8. Nakoniec môžeme bábovku ozdobiť, polevou,alebo len posypať práškovým cukrom.
  9. Potom len bábovku nakrájame na úhľadné kúsky a môžeme papať.