Mandľovo-pomarančová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Jeden, z nespočetných receptov na bábovku.
15 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny( môj priateľ alkohol nepije,neje, tak som použila mandľovú arómu)
- Najprv som si vytlačila šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhala kôru z jedného pomaranča ( dôkladne umyť)
- Potom som si zomlela mandle.
- Zmäknuté maslo vymiešame s kryštálovým cukrom, vanilinovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajíčka.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme do cesta šťavu z pomarančov, postrúhanú kôru z pomaranča, pomleté mandle a mandľovú arómu(1KL). Cesto premiešame, ak je veľmi husté môžme pridať ešte asi 50ml pomarančovej šťavy.
- Potom cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme namastili a vysypali múkou
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50-60 minút. Počas pečenia zakryjeme formu alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme. Po upečení necháme bábovku vo forme asi 20 minút, až potom ju vyklopíme.
- Nakoniec môžeme bábovku ozdobiť, polevou,alebo len posypať práškovým cukrom.
- Potom len bábovku nakrájame na úhľadné kúsky a môžeme papať.