Mandľová torta

Autor receptu: zuzana78

Našla som tento recept niekde na internete,lebo som dostala na také niečo chuť...bol naozaj vynikajúci...

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si všetky suroviny.Zabudla som rum..
  2. Vajcia si oddelíme a bielky si vyšlaháme s cukrom do tuha.
  3. Po vyšlahaní pomaly pridávame žľtky rozmiešané s jednou lyžicou vody.Potom pomaly pridávame preosiatu múku a nakoniec olej.Do vymastenej formy ,ja som mala na to sprej,ale pre istotu som ešte dala na spodok papier,lebo som ho ešte neskúšala,ale netrebalo papier,ten sprej je mastný dosť....dáme zapiecť na 170,180 stupnov a na asi 30,35 min...do zlatohneda a necháme vychladnúť.
  4. ...a ukážka spreju...
  5. Do vyšlahanej šlahačky pridáme mascarpone..
  6. ..pridáme cukor,mleté mandle a rum alebo amareto..
  7. Vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti a naplníme krémom,trocha krému si necháme na zatretie torty.Boky a vrch posypeme hoblovanými mandľami a lubovolne ozdobujeme...