Mandľová bábovka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

40 minút
na 140-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku (priemer 24 cm), vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 160 °C Teplovzdušná rúra: 140 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 40 minút
  2. Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu.
  3. Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 kávovú lyžičku citrónovej šťavy.
  4. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.