Mandarínkový dezert z kefíru a kakaa

gurman15 - bez fotkygurman15, 22. decembra 2014

mňam

30
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
100 g
4 ks
50 g
200 g
1 ks
 na plech
Plnka:
500 ml
100 ml
2 (alebo podľa potreby) ks
400 g
200 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    1.Maslo vyšľaháme s cukrom,žltkami až do peny.Bielka vyšľaháme na pevný sneh.Tak tie hmohy pomaličky spolu vymiešame s presiatou múkou a s kypriacím práškom a kakaom.Hotové cesto dáme do pekáča (25×35cm) potretý olejom a hrubou múkou.

  2. 2

    2.Pečieme v trúbe na 180°C asi na 30 min..Necháme vychladnúť v pekáči.

  3. 3

    3.Kefír zmiešame s cukrom.Želatinu do nálevu od mandariniek necháme 10 min.Tak ju zahrejeme takmer k bodu varu a horúcou ju vylejeme do kefíru s cukrom.Potom vymiešame šľahačku a dva tretiny mandarinkového kompotu.

  4. 4

    Hotový krém roztrieme na vychladený korpus a uložíme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí nakrájame a vrch ozdobíme ostatnými mandarinkami.

  5. 5

    DOBRÚ CHUŤ !!!!

Diskusia k receptu

evanaaa
Ďalší chlap, čo pečie a snáď aj varí.......môže byť dobrý ten dezert, ale ozaj sa má horúca želatína vliať do toho kefíru, nezrazí sa?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia