Mandarínkový dezert z kefíru a kakaa

Autor receptu: gurman15

mňam

30
porcií
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1.Maslo vyšľaháme s cukrom,žltkami až do peny.Bielka vyšľaháme na pevný sneh.Tak tie hmohy pomaličky spolu vymiešame s presiatou múkou a s kypriacím práškom a kakaom.Hotové cesto dáme do pekáča (25×35cm) potretý olejom a hrubou múkou.
  2. 2.Pečieme v trúbe na 180°C asi na 30 min..Necháme vychladnúť v pekáči.
  3. 3.Kefír zmiešame s cukrom.Želatinu do nálevu od mandariniek necháme 10 min.Tak ju zahrejeme takmer k bodu varu a horúcou ju vylejeme do kefíru s cukrom.Potom vymiešame šľahačku a dva tretiny mandarinkového kompotu.
  4. Hotový krém roztrieme na vychladený korpus a uložíme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí nakrájame a vrch ozdobíme ostatnými mandarinkami.
  5. DOBRÚ CHUŤ !!!!