Mandarínkový dezert z kefíru a kakaa
Autor receptu: gurman15
mňam
30 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup- 1.Maslo vyšľaháme s cukrom,žltkami až do peny.Bielka vyšľaháme na pevný sneh.Tak
tie hmohy pomaličky spolu vymiešame s presiatou múkou a s kypriacím práškom a
kakaom.Hotové cesto dáme do pekáča (25×35cm) potretý olejom a hrubou múkou.
- 2.Pečieme v trúbe na 180°C asi na 30 min..Necháme vychladnúť v pekáči.
- 3.Kefír zmiešame s cukrom.Želatinu do nálevu od mandariniek necháme 10 min.Tak ju
zahrejeme takmer k bodu varu a horúcou ju vylejeme do kefíru s cukrom.Potom
vymiešame šľahačku a dva tretiny mandarinkového kompotu.
- Hotový krém roztrieme na vychladený korpus a uložíme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí nakrájame a vrch ozdobíme ostatnými mandarinkami.
- DOBRÚ CHUŤ !!!!
|