Mandarínkové muffiny s tvarohovou polevou

vikulqa - fotkavikulqa, 29. augusta 2014
Mandarínkové muffiny s tvarohovou polevou
Foto: vikulqa

Kolegyňa v práci doniesla mandarínkový trasený koláč, nedalo mi to a musela som urobiť niečo s rovnakými chuťami vo forme muffinov :)

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Muffiny:
250 g
1 dl
150 g
 štipka
2 ks
1/2 bal.
8-12 PL
1 ks
Na vrch:
250-500 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame v miske suché suroviny( múka, cukor, soľ, PDP), v druhej tekuté( olej, vajíčka, mlieko) . Pomiešame. Pridáme mandarínky. Naplníme košíčky zmesou dáme piecť do rúry. Nasypeme si želatinu do misky, nalejeme do nej trošku vody, miešame kým nezačne tuhnúť, potom po lyžiciach pridávam tvaroh a nakoniec cukor vanilkový. Počkám kým stuhne v chladničke. So zdobičkou ozdobím muffiny. Použila som na vrch také želatínové citróniky a pomaranče v cukre a kokos na ozdobu. Tieto muffiny sú TOP :)

Diskusia k receptu

jamarlen
trochu nepresný rcp…..mandarínky aj s nálevom, či bez? aká veľká bola konzerva?
1x babav
adkas
@jarmalen si myslim, ze ked pise v recepte , ze pridame mandarinky, tak to znamena , ze iba mandarinky a nie stavu :)....mandarinky mam rada a muffinky su jednoduche na pripravu, tak niekedy vyskusam :)
vikulqa
No ked píšem že mandarínky tak určite mandarínky bez nálevu :) keby som pridala do zmesi nálev bolo by to veľmi riedke :) a nenapísala som množstvo z toho dôvodu, že ja mám rada ak sú fajneeeeee mandarínkove tak dám 2 konzervy ale môj priateľ to tak rád nemá tak jemu dávam iba jednu konzervu :) každý podľa chuti :)
jamarlen
keď už niekto niečo zverejňuje, mohol by byť dôsledný a pozorný… veď to robí pre záujemcu, ktorý mu venuje svoju pozornosť, čas….
varenie je dosť dôsledná činnosť, a ten, kto nie je dôsledný, nie je, podľa mňa, ani dosť dôveryhodný…
@vikulqa - cikulqa, spravím si aj ja podľa svojej chuti …. tvoje rcp. to nebudú






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia