Mandarínkový koláč
Mandarínková bublanina s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: slovakbaker
Tentokrát to bude skvelá mandarínková bublanina s tvarohom. Kefír v ceste dodáva koláču vláčnosť a šťavnatosť.* Tak neváhajte a pripravte si tento koláč tiež!
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou do hustej peny (ak nemáme vanilkovú pastu, pokojne môžeme použiť aj vanilínový cukor).
- Do peny na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a kefír. Kefír dodá cestu po upečení textúru a vďaka oxidu uhličitému, ktorý prirodzene obsahuje, pôsobí aj ako pomocné kypridlo (spolu s práškom do pečiva).
- Suché ingrediencie dôkladne premiešame a po častiach ručne primiešame k vaječnej pene. Cesto vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (35 x 25 cm).
- Pripravíme tvarohovú náplň. Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a vajíčkom dohladka. Náplň rozvrstvíme na cesto.
- Mandarínkový kompót scedíme a mandarínky rovnomerne poukladáme na tvarohovú náplň. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40-45 minút.
- Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!