Mandarínkový koláč

Mandarínková bublanina s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: slovakbaker

Tentokrát to bude skvelá mandarínková bublanina s tvarohom. Kefír v ceste dodáva koláču vláčnosť a šťavnatosť.* Tak neváhajte a pripravte si tento koláč tiež!

40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou do hustej peny (ak nemáme vanilkovú pastu, pokojne môžeme použiť aj vanilínový cukor).
  2. Do peny na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a kefír. Kefír dodá cestu po upečení textúru a vďaka oxidu uhličitému, ktorý prirodzene obsahuje, pôsobí aj ako pomocné kypridlo (spolu s práškom do pečiva).
  3. Suché ingrediencie dôkladne premiešame a po častiach ručne primiešame k vaječnej pene. Cesto vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (35 x 25 cm).
  4. Pripravíme tvarohovú náplň. Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a vajíčkom dohladka. Náplň rozvrstvíme na cesto.
  5. Mandarínkový kompót scedíme a mandarínky rovnomerne poukladáme na tvarohovú náplň. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40-45 minút.
  6. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!