Malinový koláč s mrveničkou

timara - fotkatimara, 24. júna 2014
Malinový koláč s mrveničkou
Foto: timara

Sezóna malín je tu . . . a toto je tak voňavé a vláčne, ale na vrchu správne chrumkavé a tak letné. . . Zobraziť celý popisSezóna malín je tu . . . a toto je tak voňavé a vláčne, ale na vrchu správne chrumkavé a tak letné. . . a tak úžasné . . . s akýmkoľvek ovocím. Inšpiráciu som našla v Apetite a ten opäť nesklamal.

10 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
120 g
150 ml
1 bal.
200 g
Plnka:
400 g
Mrvenička:
60 g
1 PL
2 ČL (najlepšie domáci)
8 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčko s cukrom vymiešame a postupne pridávame kyslú smotanu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (priemer 24 cm). Naň poukladáme umyté a odkvapkané maliny.

  2. 2

    Z masla, múky, hnedého a vanilkového cukru (najlepšie vyrobeného doma z jemného kryštálového cukru a vanilkového lusku) si spravíme mrveničku. Posypeme ňou koláč, ktorý dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 25-30 minút.

  3. 3

    Ja som použila len čerstvé maliny a koláč bol dokonalý. Ale je tu leto a myslím, že sa dá recept krásne využiť postupne na všetko ovocie. Na jeseň si ho viem predstaviť so slivkami a s mrveničkou so škoricovým cukrom. V pôvodnom recepte bol banán skombinovaný s ríbezľami. Tak dúfam, že poskúšate aj iné kombinácie a dáte vedieť :)

Diskusia k receptu

andiss
Aky jednoduchy a krasny, mnamky. Akurat dnes som chcela nieco upiect a aha co ma prekvapilo :-)
anina6
skúsim ho s černicami, ktorých vyzerá, že bude aj tohto roku požehnane. veľmi dobre vyzerá tvoj koláčik.
babidka
Vydaril sa ti naozaj pekny kolacik :-)
Robievam ho pomerne casto a je naozaj velmi sikovny a chutny .Akurat som uz davnejsie vymenila kyslu smotanu za jogurt , zda sa mi takto este lepsi . Podla mna staci aj 1/2 balicka PDP lebo svoj ucel to splni a ak je ho privela , potom ho je tam dost citit .
beatacsontosova
hm, doteraz som robila mrveničku výlučne na kysnutý koláč, ten som zase robila iba keď prišiel ocino s maminou na návštevu (ocino je na mojom kysnutom závislý :-)), tak ma milo prekvapilo, že to nie je kysnutý koláčik, spravím na víkend, mňam
timara
@methi , @kukulienka71 som rada, že sa vám páči, @anina6 s černicami to bude tiež paráda :), @babidka ďakujem za rady, tiež som rozmýšľala, že keď nebude po ruke smotana jogurt to v pohode nahradí, @beatacsontosova ja som tiež hľadala recept, kde nebude cesto kysnuté, ale bude tam mrvenička . . . tak dúfam, že keď niekto vyskúšate dáte vedieť :))
havino
cesto s pochúťkovou smotanou je veľmi dobré, nahradí olej aj maslo a je celkovo krehkejšie, chutnejšie, ja aj do kysnutých prihodím, veľmi chutný koláč, veľmi podobne pečiem s rôznym ovocím
svedka
Verila by si,ze toto je typicky svedsky kolacik? :D Vzdy podavany s vanilkovou omackou,v kazdej kaviarni takmer sa da kupit :) Krasne,vdaka za recept :))
timara
@parisienne presne ako @havino píše, tá smotna dodá cestu tú vláčnosť a maslo ani olej už netreba :), @svedka , tak to som naozaj nevedela, že by to mohol byť švédsky koláč, tak ešte vanilková omáčka a je to :))
parisienne
vyskusany s jablkami. Cesto je naozaj vlacne a velmi dobre, niekomu by mozno chybala chut masla ale pre tych co si chcu pochutnat a usetrit nejake tie kalorie je toto idealny recept :). Dakujem
babkamt
Práve som si bola obrať černice. Vyskúšam tvoj recept.
mesiar50
@babkamt
Musis si dat najprv ,,zobrazit obrazok"naskoci ti link ktory musi mat koncovu priponu ...jpg..Pekny vecer.


babkamt
mesiar50 kamarát, dlho mi trvalo, kým som sa naučila stiahnuť z fotoaparátu fotky a upraviť. Už mi to ide. No pridať fotku do komentára je pre mňa španielska dedina.Mala som v linku koncovku jpg, no neviem to pridať.
mesiar50
@babkamt
Ked si mala taky link ako je na mojom obrazku,tak si potom das kopirovat a nasledne vlozit do komentarov.Ale nemusis sa trapit, rad ti pomozem ked budes potrebovat.Niektore fotky sa daju sem vlozit iba po otvoreni na druhej domene.Toto foto mam cez facebook.Aby som nezabudol pochvalit oba kolaciky.Vyzeraju naozaj chutne.



timara
jejda ja som si až teraz všimla, že ste skúšali recept (neprišlo mi mailom, že niekto pridal komentár :) som rada, že @parisienne a @babkamt koláč vyskúšali. Aj ja som ho ešte potom piekla a tiež som mala to cesto také hrubšie a rozmýšľala som, že to mohlo byť spôsobené dvoma vecami. . . druhý krát som dala menej ovocia, že by to cesto nebolo tak pokryté a zaťažené a preto vybehlo do výšky a tiež som nemala tak úplne vyhriatu rúru ako prvý krát, že by nabehlo pri nižšej teplote . . .ale som rada, že pečiete a ďakujem aj @masiarovi50 , že poradil, keď bolo treba :)
mariana1982
odskusane ale cesto nic moc, take chudobne ako chlebove, ale chapem ze frantici su zvyknuti na dietne a lahke zakusky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia