Malinový koláč s mrveničkou

Autor receptu: timara

Sezóna malín je tu . . . a toto je tak voňavé a vláčne, ale na vrchu správne chrumkavé a tak letné. . . a tak úžasné . . . s akýmkoľvek ovocím. Inšpiráciu som našla v Apetite a ten opäť nesklamal.

10 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčko s cukrom vymiešame a postupne pridávame kyslú smotanu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (priemer 24 cm). Naň poukladáme umyté a odkvapkané maliny.
  2. Z masla, múky, hnedého a vanilkového cukru (najlepšie vyrobeného doma z jemného kryštálového cukru a vanilkového lusku) si spravíme mrveničku. Posypeme ňou koláč, ktorý dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 25-30 minút.
  3. Ja som použila len čerstvé maliny a koláč bol dokonalý. Ale je tu leto a myslím, že sa dá recept krásne využiť postupne na všetko ovocie. Na jeseň si ho viem predstaviť so slivkami a s mrveničkou so škoricovým cukrom. V pôvodnom recepte bol banán skombinovaný s ríbezľami. Tak dúfam, že poskúšate aj iné kombinácie a dáte vedieť :)