Malinový jogurt
Malinový jogurt s medovými vločkami
Autor receptu: redakcia
Medové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby.* Ráno len nasypte niekoľko lyžíc tohto chrumkavého sladkého základu do misky, pridajte jogurt s ovocím a ranný životabudič je pripravený.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Ovsené vločky zmiešame s medom a maslom. Nasypeme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Vločky pečieme 20 minút a potom ich necháme vychladnúť.
- Vychladnuté vločky rozdelíme do dvoch pohárov. Jogurt premiešame s ľahko roztlačenými malinami, niekoľko celých si necháme na ozdobu. Ovocný jogurt rozdelíme do pohárov s vločkami a povrch ozdobíme zvyšnými malinami.
- Na medové vločky môžete navrstviť aj iný biely jogurt, nielen grécky, alebo tiež krémový tučný tvaroh rozmiešaný s akýmkoľvek rozpučeným bobuľovým ovocím. Pokojne používajte aj ovocný kompót, ktorý krém príjemne osladí.