Malinový jogurt

Malinový jogurt s medovými vločkami

Autor receptu: redakcia

Medové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby.* Ráno len nasypte niekoľko lyžíc tohto chrumkavého sladkého základu do misky, pridajte jogurt s ovocím a ranný životabudič je pripravený.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky zmiešame s medom a maslom. Nasypeme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Vločky pečieme 20 minút a potom ich necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté vločky rozdelíme do dvoch pohárov. Jogurt premiešame s ľahko roztlačenými malinami, niekoľko celých si necháme na ozdobu. Ovocný jogurt rozdelíme do pohárov s vločkami a povrch ozdobíme zvyšnými malinami.
  3. Na medové vločky môžete navrstviť aj iný biely jogurt, nielen grécky, alebo tiež krémový tučný tvaroh rozmiešaný s akýmkoľvek rozpučeným bobuľovým ovocím. Pokojne používajte aj ovocný kompót, ktorý krém príjemne osladí.