Malinové prekvapenie v čokoládovej bábovke...(fotorecept)
Autor receptu: sneica
MasterChef-April 2012... Tajná prísada v tejto vlhkej bábovke je majonéza, ktorá jej dáva
trvanlivosť 1 týždeň v chladničke - ak môžete odolať a nezjete skôr....:)
15 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- predhrejte si ruru na 160 ° C, formu na babovku si dokladne natrite maslom hlavne sa presvedčte či stredova trubka je dobre namazana.formu potom vysypte kakaom...
- zmixujeme cmar, vajička, majonézu ,2 dcl vody ...
- ked sa nam všetko spojí pridáme kakao, cukor, múku, sodu bikabónu a kypriaci prášok...nakoniec vmiešame najemno nastrúhanú čokoládu a mrazene maliny....vlejeme do formy a pečieme cca 1hod na spodnom rošte.
- po vybrati necháme postať asi 10 min. a opatrne nožom uvolníme steny bábovky a vyklopíme...
- rozrežeme si granátove jablko...semena vyberáme opatrne aby sme ich nepopučili ...
- tortu polejeme cukrovou polevou na ktoru použijeme šťavu z malin ja som použila malinový syrup a cukor
- takto som ju rozkrojila...
- a takto sme šli chutnať...to vam bola užasna chuť...jemnučká šťavnatá lahodná a užasne čokoládova......DOBRÚ CHUŤ !!!