Malinové košíčky bez lepku
Foto: novalim
V čase dozrievajúceho bobuľového ovocia človek nevie, čo skôr napiecť. My ponúkame recept na malinové košíčky bez lepku.
Pripravíte si ich veľmi jednoducho Zobraziť celý popisV čase dozrievajúceho bobuľového ovocia človek nevie, čo skôr napiecť. My ponúkame recept na malinové košíčky bez lepku.
Pripravíte si ich veľmi jednoducho a verte, že keď ich raz ochutnáte, zistíte, že to nebolo poslednýkrát, čo ste ich piekli. Namiesto
malín môžete použiť jahody, černice, čučoriedky.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
100 g |
|
50 g mleté opražené |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Na plnku: | |
150 g |
|
1-2 PL |
|
1/2 ks (šťava aj kôra) |
|
100 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix PK, PK špeciál alebo Promix UNI zmiešame s mletými opraženými lieskovými orieškami, práškovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo a vajce a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme ho na pol hodinu až hodinu do chladničky.
- 2
Kým cesto odpočíva, maliny zmiešame s citrónovou šťavou, nastrúhanou kôrou a 2 PL kryštálového cukru a krátko ich povaríme, aby sme z nich zredukovali tekutinu. Potom ich prepasírujeme cez jemné sito, aby sme odstránili jadierka. Necháme vychladnúť.
- 3
Cesto vyberieme z chladničky a po malých kúskoch ho natlačíme do formičiek na košíčky. Cesto je tukové, preto košíčky netreba vytierať tukom. Naplnené košíčky pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 10 minút, kým sa cesto nezačne sfarbovať do bledohneda.
- 4
Košíčky po dopečení necháme vychladnúť, potom ich opatrne vyklopíme.
- 5
Na plnku vymiešame mascarpone s lyžicou práškového cukru a s pripraveným malinovým základom. Plnku dáme do ozdobného vrecúška a naplníme ňou košíčky. Na záver môžeme ozdobiť čerstvou malinou.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu