Malinové košíčky
Malinové košíčky

Malinové košíčky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 31. mája 2021. Komerčný recept.
Malinové košíčky bez lepku
Foto: novalim

V čase dozrievajúceho bobuľového ovocia človek nevie, čo skôr napiecť. My ponúkame recept na malinové košíčky bez lepku. Pripravíte si ich veľmi jednoducho a verte, že keď ich raz ochutnáte, zistíte, že to nebolo poslednýkrát, čo ste ich piekli. Namiesto malín môžete použiť jahody, černice, čučoriedky.
Zdroj: www.novalim.sk

25-30
porcií
75 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
100 g
50 g mleté opražené
50 g
1 ks
Na plnku:
150 g
1-2 PL
1/2 ks (šťava aj kôra)
100 g (čerstvé alebo mrazené)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix PK, PK špeciál alebo Promix UNI zmiešame s mletými opraženými lieskovými orieškami, práškovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo a vajce a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme ho na pol hodinu až hodinu do chladničky.

  2. 2

    Kým cesto odpočíva, maliny zmiešame s citrónovou šťavou, nastrúhanou kôrou a 2 PL kryštálového cukru a krátko ich povaríme, aby sme z nich zredukovali tekutinu. Potom ich prepasírujeme cez jemné sito, aby sme odstránili jadierka. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto vyberieme z chladničky a po malých kúskoch ho natlačíme do formičiek na košíčky. Cesto je tukové, preto košíčky netreba vytierať tukom. Naplnené košíčky pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 10 minút, kým sa cesto nezačne sfarbovať do bledohneda.

  4. 4

    Košíčky po dopečení necháme vychladnúť, potom ich opatrne vyklopíme.

  5. 5

    Na plnku vymiešame mascarpone s lyžicou práškového cukru a s pripraveným malinovým základom. Plnku dáme do ozdobného vrecúška a naplníme ňou košíčky. Na záver môžeme ozdobiť čerstvou malinou.

Diskusia k receptu