Malinové košíčky
Malinové košíčky bez lepku
Autor receptu: novalim
V čase dozrievajúceho bobuľového ovocia človek nevie, čo skôr napiecť. My ponúkame recept na malinové košíčky bez lepku.*
Pripravíte si ich veľmi jednoducho a verte, že keď ich raz ochutnáte, zistíte, že to nebolo poslednýkrát, čo ste ich piekli. Namiesto
malín môžete použiť jahody, černice, čučoriedky.
25-30 porcií |
75 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Bezlepkovú múku Promix PK, PK špeciál alebo Promix UNI zmiešame s mletými opraženými lieskovými orieškami, práškovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo a vajce a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme ho na pol hodinu až hodinu do chladničky.
- Kým cesto odpočíva, maliny zmiešame s citrónovou šťavou, nastrúhanou kôrou a 2 PL kryštálového cukru a krátko ich povaríme, aby sme z nich zredukovali tekutinu. Potom ich prepasírujeme cez jemné sito, aby sme odstránili jadierka. Necháme vychladnúť.
- Cesto vyberieme z chladničky a po malých kúskoch ho natlačíme do formičiek na košíčky. Cesto je tukové, preto košíčky netreba vytierať tukom. Naplnené košíčky pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 10 minút, kým sa cesto nezačne sfarbovať do bledohneda.
- Košíčky po dopečení necháme vychladnúť, potom ich opatrne vyklopíme.
- Na plnku vymiešame mascarpone s lyžicou práškového cukru a s pripraveným malinovým základom. Plnku dáme do ozdobného vrecúška a naplníme ňou košíčky. Na záver môžeme ozdobiť čerstvou malinou.