Medovníky
Medovníky

Mäkulinké medovníčky

kikuskaa - fotkakikuskaa, 21. decembra 2017
Mäkulinké medovníčky
Foto: kikuskaa

Vianoce sa spájajú aj s pečením medovníkov. Každý z nás určite miluje medovníky, no nie vždy sú mäkké hneď po upečení. Tento recept som dostala od svojej kolegyne a rada by som sa oň s vami podelila. Medovníky sú mäkké hneď po upečení a krásne rozvoňajú vašu domácnosť.

Suroviny

Cesto:
1 kg
420 g
300 g
4 ks
1 ČL
1 ks
2 PL
100 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme si cesto zo surovín, pomaranč si vystískame a kôru nastrúhame. Vypracované cesto si dáme do chladničky a potom vykrajujeme. Pečieme asi 8 minút.

    Mäkulinké medovníčky - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom. Robila som z polovičnej dávky a vyšli mi tri plechy.

    Mäkulinké medovníčky - obrázok 2
  3. 3

    Prajem krásne pečenie a verím, že vám medovníky budú chutiť. Sú naozaj mäkké po celý čas. :) Pokúšala som sa aj o zdobenie, dúfam, že vám sa zdobenie podarí lepšie. ;-)

    Mäkulinké medovníčky - obrázok 3

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Ano, je v ceste med a jedna sa o medovniky. Ja osobne sa nie tak nad ozdobou (pre zaciatocnicku krasnou) usmievam, ale cudujem sa trochu nad receptom:
- "mäkkulinké" nie su kritériom kvality (snad pre bezzubych)
- povodne sa davala do medovnikov aj/len razna muka
- tie najlepsie medovniky podla starych receptov zmäknu az po tyzdni
Tieto som ako test upiekla, su mi trochu nevyrazné.

Hladajte staré recepty: Najprv ide chut a potom "kozmetika" -ak cielom nie je ich zavesit na stromcek.
Ako prvé dielo je to velmi fajn!
@Caramel (22.11.2018 16:18)

Nevýrazné sú preto, lebo je tam veľa tuku. Ja mám recept na mäkké perníčky s 120 g masla a stačí to. Na stromček a zdobenie sú dobré tie bez tuku, tvrdé, držia tvar, nehýbu sa a neopadá z nich poleva.

Pridaj komentár k receptu: