Foto: kikuskaa
Vianoce sa spájajú aj s pečením medovníkov. Každý z nás určite miluje medovníky, no nie vždy sú mäkké hneď po upečení. Tento recept som Zobraziť celý popisVianoce sa spájajú aj s pečením medovníkov. Každý z nás určite miluje medovníky, no nie vždy sú mäkké hneď po upečení. Tento recept som dostala od svojej kolegyne a rada by som sa oň s vami podelila. Medovníky sú mäkké hneď po upečení a krásne rozvoňajú vašu domácnosť.
Postup
-
1
Vypracujeme si cesto zo surovín, pomaranč si vystískame a kôru nastrúhame. Vypracované cesto si dáme do chladničky a potom vykrajujeme. Pečieme asi 8 minút.
-
2
Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom. Robila som z polovičnej dávky a vyšli mi tri plechy.
-
3
Prajem krásne pečenie a verím, že vám medovníky budú chutiť. Sú naozaj mäkké po celý čas. :) Pokúšala som sa aj o zdobenie, dúfam, že vám sa zdobenie podarí lepšie. ;-)
Ďakujeeem :-)
Boli to moje prvé medovníčky aj zdobenie :) dúfam, že sa to zlepší :) ďakujem
- "mäkkulinké" nie su kritériom kvality (snad pre bezzubych)
- povodne sa davala do medovnikov aj/len razna muka
- tie najlepsie medovniky podla starych receptov zmäknu az po tyzdni
Tieto som ako test upiekla, su mi trochu nevyrazné.
Hladajte staré recepty: Najprv ide chut a potom "kozmetika" -ak cielom nie je ich zavesit na stromcek.
Ako prvé dielo je to velmi fajn!
Nevýrazné sú preto, lebo je tam veľa tuku. Ja mám recept na mäkké perníčky s 120 g masla a stačí to. Na stromček a zdobenie sú dobré tie bez tuku, tvrdé, držia tvar, nehýbu sa a neopadá z nich poleva.