Medovníky
Mäkulinké medovníčky
Autor receptu: kikuskaa
Vianoce sa spájajú aj s pečením medovníkov. Každý z nás určite miluje medovníky, no
nie vždy sú mäkké hneď po upečení. Tento recept
som dostala od svojej kolegyne a rada by som sa oň s vami podelila. Medovníky sú
mäkké hneď po upečení a krásne rozvoňajú vašu
domácnosť.
Postup
- Vypracujeme si cesto zo surovín, pomaranč si vystískame a kôru nastrúhame. Vypracované cesto si dáme do chladničky a potom vykrajujeme. Pečieme asi 8 minút.
- Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom.
Robila som z polovičnej dávky a vyšli mi tri plechy.
- Prajem krásne pečenie a verím, že vám medovníky budú chutiť. Sú naozaj mäkké po celý čas. :)
Pokúšala som sa aj o zdobenie, dúfam, že vám sa zdobenie podarí lepšie. ;-)