Medovníky

Mäkulinké medovníčky

Autor receptu: kikuskaa

Vianoce sa spájajú aj s pečením medovníkov. Každý z nás určite miluje medovníky, no nie vždy sú mäkké hneď po upečení. Tento recept som dostala od svojej kolegyne a rada by som sa oň s vami podelila. Medovníky sú mäkké hneď po upečení a krásne rozvoňajú vašu domácnosť.

Postup

  1. Vypracujeme si cesto zo surovín, pomaranč si vystískame a kôru nastrúhame. Vypracované cesto si dáme do chladničky a potom vykrajujeme. Pečieme asi 8 minút.
  2. Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom. Robila som z polovičnej dávky a vyšli mi tri plechy.
  3. Prajem krásne pečenie a verím, že vám medovníky budú chutiť. Sú naozaj mäkké po celý čas. :) Pokúšala som sa aj o zdobenie, dúfam, že vám sa zdobenie podarí lepšie. ;-)