Bábovka
Mäkučká bábovka
Autor receptu: janecka211
Táto bábovka je mäkká a vláčna.
15-18 porcií |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Do misky, v ktorej sú žĺtky pridáme práškový a vanilkový cukor a aj mlieko. Spolu vyšľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Poriadne vymiešame.
- Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh postupne pridávame do cesta a jemne ručne zamiešame.
- Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy. Do druhej polovice cesta pridáme 3 PL preosiateho kakaa. A premiešame.
Kakaové cesto vylejeme do formy.
- Dáme piecť na 180 stupňov na cca 40-45
minút. Pri pečení do bábovky
pichneme špáradlo, ak po vytiahnuté ostane suché,
bábovka je upečená.
- A môžeme podávať.