Bábovka

Mäkučká bábovka

Autor receptu: janecka211

Táto bábovka je mäkká a vláčna.

15-18
porcií
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Do misky, v ktorej sú žĺtky pridáme práškový a vanilkový cukor a aj mlieko. Spolu vyšľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Poriadne vymiešame.
  2. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh postupne pridávame do cesta a jemne ručne zamiešame.
  3. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy. Do druhej polovice cesta pridáme 3 PL preosiateho kakaa. A premiešame. Kakaové cesto vylejeme do formy.
  4. Dáme piecť na 180 stupňov na cca 40-45 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo, ak po vytiahnuté ostane suché, bábovka je upečená.
  5. A môžeme podávať.