Foto: izabella929
Zákusok na tento víkend.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
7 PL |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
štipka |
|
Krém: | |
400 ml |
|
1 bal |
|
100 g |
|
500 ml |
|
2 bal |
|
2 PL |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
700 ml |
|
Postup
-
1
Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a šľahala mixérom. Do vyšľahanej hmoty som potom pridávala cukor.
-
2
Všetky žĺtky som pridala do snehu a opäť premiešala.
-
3
Pridala som múku s práškom do pečiva v malých dávkach a opatrne som ju vmiešala.
-
4
Napokon som pridala celý mak. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus sa piekol 12 min.upečený som nechala vychladiť na mriežke.
-
5
Vychladnutý korpus som natrela horúcim džemom.
-
6
V mlieku som uvarila zlatý klas s vanilkou. Ešte do teplého som vmiešala maslo a vyšľahala mixérom. Dala som do chladničky schladiť. Na džem som natrela krém.
-
7
Na krém som uložila nakrájané marhule.
-
8
Pôvodne som chcela marhule zakryť piškótami, ale piekla som pre susedku tortu a zvýšila mi parížska šľahačka biela i tmavá. Obe som spolu zmiešala a uložila na marhule.
-
9
Šľahačku som vymiešala s cukrom a Smetafixom. Uložila som ju na parížsku šľahačku. Odložila som si tretinu, ktorú použijem na záverečné zdobenie. Pridala som k nej celý mak, vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch zákuska.
-
10
Horúcim nožom som nakrájala na rezy a ozdobila vrch šľahačkou s makom. Prajem vám dobrú chuť.
-
11
torta pre susedku
☆ ☆ ☆ ☆ ☆