Makový koláč s cuketou a kokosom fotorecept
Foto: tejaja
Cuketa sa do koláčov dnes pridáva bežne, ale urobiť bodku na koláči posypom vanilkového cukru a kokosu až také bežné nie je. Môžete to Zobraziť celý popisCuketa sa do koláčov dnes pridáva bežne, ale urobiť bodku na koláči posypom vanilkového cukru a kokosu až také bežné nie je. Môžete to vyskúšať aj na inom koláči.
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky (nastrúhaná) |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček (mletý) |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Do misy dáme múku s práškom do pečiva, cukor, mletý mak, vajcia, škoricu a dobre premiešame.
-
2
Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a olej a varechou dobre premiešavame, kým sa suroviny pekne nespoja. Nie je potrebná žiadna tekutina, cuketa jej obsahuje dosť.
-
3
Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Pred dopečením vytiahneme koláč von, posypeme ho vanilkovým cukrom a kokosom a dáme dopiecť ešte asi 10 minút.
áč, čo je na obrázku, je pečený na plechu cca 40x30 cm. Ak chcete vyšší koláč, dajte trocha menší plech. :)