Cuketový koláč

Makový koláč s cuketou a kokosom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Cuketa sa do koláčov dnes pridáva bežne, ale urobiť bodku na koláči posypom vanilkového cukru a kokosu až také bežné nie je. Môžete to vyskúšať aj na inom koláči.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku s práškom do pečiva, cukor, mletý mak, vajcia, škoricu a dobre premiešame.
  2. Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a olej a varechou dobre premiešavame, kým sa suroviny pekne nespoja. Nie je potrebná žiadna tekutina, cuketa jej obsahuje dosť.
  3. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Pred dopečením vytiahneme koláč von, posypeme ho vanilkovým cukrom a kokosom a dáme dopiecť ešte asi 10 minút.