Makovo–višňový závin

redakcia - fotkaredakcia, 17. februára 2010 13:16
Ďalšie recepty »
Makovo–višňový závinFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme v rume 30 minút odležané višne, kryštálový cukor, strúhanku a roztopené maslo. Pripravenú zmes navrstvíme na lístkové cesto, zakrútime do závinu, prípadne dozdobíme zvyškom cesta.

  2. 2

    Konce zvinieme do vnútra, aby plnka počas pečenia nevytekala. Jemne popicháme špáradlom a potrieme pred pečením žĺtkom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 190 stupňov Celzia 20 – 30 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Náplň do štrúdle môžete obmieňať podľa vlastnej chute. Okrem tradičných plniek, ako je jablková či tvarohová, skúste kapustovú, ktorá môže byť aj slaná a pikantná.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist