
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme v rume 30 minút odležané višne, kryštálový cukor, strúhanku a roztopené maslo. Pripravenú zmes navrstvíme na lístkové cesto, zakrútime do závinu, prípadne dozdobíme zvyškom cesta.
- 2
Konce zvinieme do vnútra, aby plnka počas pečenia nevytekala. Jemne popicháme špáradlom a potrieme pred pečením žĺtkom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 190 stupňov Celzia 20 – 30 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Náplň do štrúdle môžete obmieňať podľa vlastnej chute. Okrem tradičných plniek, ako je jablková či tvarohová, skúste kapustovú, ktorá môže byť aj slaná a pikantná.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu