Makovo–višňový závin

redakcia - fotkaredakcia, 17. februára 2010
Makovo–višňový závin
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
300 g
100 ml
200 g
50 ml
100 g
50 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme v rume 30 minút odležané višne, kryštálový cukor, strúhanku a roztopené maslo. Pripravenú zmes navrstvíme na lístkové cesto, zakrútime do závinu, prípadne dozdobíme zvyškom cesta.

  2. 2

    Konce zvinieme do vnútra, aby plnka počas pečenia nevytekala. Jemne popicháme špáradlom a potrieme pred pečením žĺtkom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 190 stupňov Celzia 20 – 30 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Náplň do štrúdle môžete obmieňať podľa vlastnej chute. Okrem tradičných plniek, ako je jablková či tvarohová, skúste kapustovú, ktorá môže byť aj slaná a pikantná.

Diskusia k receptu

Vymazať
tinca
Milujem kombináciu maku a višní, vždy robím štrúdlu z čerstvých. Ale skuste kysnutý závin a plnku 2OO g struh,kokosu, 100 g práš. cukor a 5 pol.lyžíc pravého dobrého kakaa. Mňam
Vymazať
anina43
mila tinca, milujem kys. kolače preto dotaz : to ma byť sucha plnka ? alebo suroviny povariť ? väčšinousom do kys. kolačov davala varenu plnku makovu, orechovu a suche plnky :kakaovu s cukrom a maslom, škoricovu podobne, plnku tvarohovu alebo plnku z ochuteneho sliv. lekvaru posypaneho škoric. cukrom dik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia