Makovo-jablkový koláč

damisa - fotkadamisa, 22. apríla 2013
Makovo-jablkový koláč
Foto: damisa

rýchly a chutný hrnčekový koláč

10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
3 ks
1 ks
700 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske rozšľaháme celé vajcia, pridáme mlieko, olej, cukor, mak, múku, kypriaci prášok a všetko spolu dôkladne premiešame.

    Makovo-jablkový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie alebo vymastíme a vysypeme múkou a nalejeme polovicu hmoty na ktorú poukladáme nakrájané jablká.

    Makovo-jablkový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Na jablká nalejeme druhú polovicu hmoty.

    Makovo-jablkový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. na cca 35 minút.

    Makovo-jablkový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
makovo-jablkové kombinácie môžem kedykoľvek, takže tento koláč spravím v dohľadnej dobe. ale mám otázku: 1 hrnček je klasický anglický "1 cup" alebo len akýkoľvek domáci hrnček/šálka/pohár aby boli suroviny nadávkované rovnako?
vyborny, jednoduchy kolacik. Skusila som zdravsiu verziu: zamenila som polohrubu muku za 1,5 salky celozrnnej spaldovej a 0,5 salky hladkej spaldovej muky a cukor som dala trstinovy nerafinovany.

Pridaj komentár k receptu: