Makovo-jablkový koláč s čokoládovou polevou
Foto: helena10
Hrnček som použila 2 dl a plech 20 x 30 cm.
Suroviny
4 ks (veľkosť M) |
|
1/2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky (mletý neochutený) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
4 ks väčšie |
|
domáci |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
170 ml |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske vyšľahám celé vajcia s vanilkovým cukrom. Pridám mlieko, kyslú smotanu, premiešam. Potom pridám mletý mak, práškový cukor, múku s práškom do pečiva a dôkladne premiešam. Ako posledné dávam jablká, ktoré som očistené nastrúhala na väčšie slzičky. Ručne lopatkou premiešam.
- 2
Makovo–jablkové cesto vylejem na plech, ktorý som celý vyložila papierom na pečenie. Rovnomerne rozotriem.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou.
- 4
Ešte horúci upečený koláč natieram domácim lekvárom podľa vlastnej chuti. Nechávam vychladnúť.
- 5
Po vychladení natieram na lekvár čokopolevu z kyslej smotany. Polevu pripravujem roztopením čokolády nad parou a následne po častiach vymiešam s kyslou smotanou. Nechávam v chladničke stuhnúť. Koláč nakrájam pred podávaním...
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za pochvalu a odporúčanie môjho receptu.
Pekný deň prajem. 🤗🌞