Foto: tinca
Tak tento recept zvládne každý ľavou zadnou, dokonca aj manžel s ním môže prekvapiť rodinu aj ten, ktorý nikdy nepiekol.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Na mastnom papieri rozvaľkáme lístkové cesto, čo najtenšie. Do práškového cukru vylejeme 1/2 dcl mlieka a vymiešame do hladka. K zmesi pridáme slivkový lekvár,maslo môžeme ho aj rozpustiť. Ďalej pridáme hrozienka, ktoré sme namočili predtým na 20min. do horúcej vody /scedené/. Potom pridáme nastrúhané jablká a jeden roztlačený banán. Do misy ďalej pridáme zomletý mak.
- 2
Na rozvaľkané lístkové cesto dáme tak asi jednu tretinu od kraja všetku plnku a opatrne zvinieme na štrúdľu. Okraje dobre zatlačte, aby plnka nevytekala. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 20 minút pri 180-2OO st.C.
- 3
Ešte horúcu pokrájame, /aby nespľasla/ a bohato poprášime práškovým cukrom cez sítko. RADA NAVYŠE: Teraz v nedeľu na STV Tajomstvo mojej kuchyne sa piekli pravé ťahané štrúdle. Stiahnem si recept a niekedy sa do ňho dám, robila som to kedysi spolu s maminou, ale taká ťahaná nemá chybu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu