Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

tinca - fotkatinca, 26. apríla 2010
Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa
Foto: tinca

Tak tento recept zvládne každý ľavou zadnou, dokonca aj manžel s ním môže prekvapiť rodinu aj ten, ktorý nikdy nepiekol.

30 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 balenie
2-3 PL
25O g
15O g
100 g
2-3 ks
1 ks
0,5 dcl
1 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Na mastnom papieri rozvaľkáme lístkové cesto, čo najtenšie. Do práškového cukru vylejeme 1/2 dcl mlieka a vymiešame do hladka. K zmesi pridáme slivkový lekvár,maslo môžeme ho aj rozpustiť. Ďalej pridáme hrozienka, ktoré sme namočili predtým na 20min. do horúcej vody /scedené/. Potom pridáme nastrúhané jablká a jeden roztlačený banán. Do misy ďalej pridáme zomletý mak.

  2. 2

    Na rozvaľkané lístkové cesto dáme tak asi jednu tretinu od kraja všetku plnku a opatrne zvinieme na štrúdľu. Okraje dobre zatlačte, aby plnka nevytekala. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 20 minút pri 180-2OO st.C.

  3. 3

    Ešte horúcu pokrájame, /aby nespľasla/ a bohato poprášime práškovým cukrom cez sítko. RADA NAVYŠE: Teraz v nedeľu na STV Tajomstvo mojej kuchyne sa piekli pravé ťahané štrúdle. Stiahnem si recept a niekedy sa do ňho dám, robila som to kedysi spolu s maminou, ale taká ťahaná nemá chybu.

    Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

lucincek
velmi by som si dala.....banany, mak, jablka.....aj kokos a ine, to je proste moje ;))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia