Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

Autor receptu: tinca

Tak tento recept zvládne každý ľavou zadnou, dokonca aj manžel s ním môže prekvapiť rodinu aj ten, ktorý nikdy nepiekol.

30 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Na mastnom papieri rozvaľkáme lístkové cesto, čo najtenšie. Do práškového cukru vylejeme 1/2 dcl mlieka a vymiešame do hladka. K zmesi pridáme slivkový lekvár,maslo môžeme ho aj rozpustiť. Ďalej pridáme hrozienka, ktoré sme namočili predtým na 20min. do horúcej vody /scedené/. Potom pridáme nastrúhané jablká a jeden roztlačený banán. Do misy ďalej pridáme zomletý mak.
  2. Na rozvaľkané lístkové cesto dáme tak asi jednu tretinu od kraja všetku plnku a opatrne zvinieme na štrúdľu. Okraje dobre zatlačte, aby plnka nevytekala. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 20 minút pri 180-2OO st.C.
  3. Ešte horúcu pokrájame, /aby nespľasla/ a bohato poprášime práškovým cukrom cez sítko. RADA NAVYŠE: Teraz v nedeľu na STV Tajomstvo mojej kuchyne sa piekli pravé ťahané štrúdle. Stiahnem si recept a niekedy sa do ňho dám, robila som to kedysi spolu s maminou, ale taká ťahaná nemá chybu.