Makovo-jablkové tortičky zo zemiakového cesta
Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 21. februára 2019
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 21. februára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
70 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Deň vopred v šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame. Zľahka premiešame s múkou, 2 vajcami a so soľou. Do vymasteného pekáča dáme tretinu zemiakového cesta, posypeme polovicou maku zmiešaného s cukrom a navrstvíme polovicu ošúpaných postrúhaných jabĺk. Pocukrujeme a posypeme škoricou.
- 2
Navrch dáme druhú tretinu zemiakového cesta, opäť posypeme makom s cukrom, druhou polovicou jabĺk, cukrom a škoricou. Navrch dáme zvyšné zemiakové cesto, potrieme maslom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 20 minút.
- 3
Potom zalejeme 2 rozšľahanými vajíčkami a dopečieme. Po vychladnutí krájame na štvorce, kolieska alebo iné pekné a výrazné tvary.
Tiež jablkami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, nechcený omyl :) Ďakujeme za upozornenie, údaje sme opravili.