Foto: ancicka
36
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky 250 ml |
|
2 čl |
|
1/4 čl |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ks +kôra |
|
3 ks celé |
|
2 kelímky |
|
2 ks |
|
podľa potreby na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.Mak si namočíme v mlieku a necháme aspoň 15 min. napučať.
-
2
Vajcia,cukor a zmäknuté maslo vyšľahame.
-
3
Do druhej misky preosejeme múku s pr.do pečiva,pridáme soľ a orechy.Vlejeme vyšľahané vajíčka,
-
4
pridáme mak s mliekom a cit.šťavu s kôrov
-
5
Dobré premiešame,
-
6
a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech,rovnomerne rozotrieme a dame upiecť.
-
7
Kým sa koláč pečie,vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom,
-
8
a vylejeme na upečený a ešte teplý koláč.Rozotrieme a môžme ozdobiť čokoládou.Necháme vychladnuť.
Výdornú chuť dodáva v koláčiku citron.