Makové parfait na jabĺčkovom ragú

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 27. augusta 2013
Makové parfait na jabĺčkovom ragú
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Parfait:
100 g
4 ks
250 ml
1 ks
2 ČL
 štipka
Ragú:
80 g
4 ks
4 ks
20 ml




Postup

  1. 1

    Parfait: Žĺtky vyšľaháme na pare do peny s cukrom a vanilkou, necháme vychladnúť. Do krému opatrne zamiešame vyšľahanú šľahačku a mak. Krém vylejeme do formy a necháme 3–4 hodiny v mrazničke zmrznúť.

  2. 2

    Ragú: Z jabĺk odstránime jadrovník, nakrájame ich na mesiačiky a na panvici spolu s cukrom necháme skaramelizovať. Pridáme slivky, jablkovicu, ktorú zapálime, a vlejeme smotanu. Smotanu necháme vyvariť na hustú šťavu. Jablká naaranžujeme na tanier, prelejeme šťavou, ku každej porcii dáme 1 slivku a navrch položíme porciu parfait.

Diskusia k receptu

sonulienka
Práve som sa aj ja chcela na toto pýtať ale odpoveď asi nedostaneme pán šéfkuchár nezvikne odpovedať.Lebo by som to chcela skúsiť vyzerá to výborne.Ak dostaneme odpoveď vopred srdečná vďaka.
pseudocognac
marianbreznicky, 28. augusta 2013 o 13:34
Použil som mletý mak. Ale môže sa použiť aj nemletý.

:) Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia