Makové parfait na jabĺčkovom ragú
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 27. augusta 2013
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 27. augusta 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Parfait: Žĺtky vyšľaháme na pare do peny s cukrom a vanilkou, necháme vychladnúť. Do krému opatrne zamiešame vyšľahanú šľahačku a mak. Krém vylejeme do formy a necháme 3–4 hodiny v mrazničke zmrznúť.
- 2
Ragú: Z jabĺk odstránime jadrovník, nakrájame ich na mesiačiky a na panvici spolu s cukrom necháme skaramelizovať. Pridáme slivky, jablkovicu, ktorú zapálime, a vlejeme smotanu. Smotanu necháme vyvariť na hustú šťavu. Jablká naaranžujeme na tanier, prelejeme šťavou, ku každej porcii dáme 1 slivku a navrch položíme porciu parfait.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Použil som mletý mak. Ale môže sa použiť aj nemletý.
:) Dakujem.