Makové parfait na jabĺčkovom ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Parfait: Žĺtky vyšľaháme na pare do peny s cukrom a vanilkou, necháme vychladnúť. Do krému opatrne zamiešame vyšľahanú šľahačku a mak. Krém vylejeme do formy a necháme 3–4 hodiny v mrazničke zmrznúť.
  2. Ragú: Z jabĺk odstránime jadrovník, nakrájame ich na mesiačiky a na panvici spolu s cukrom necháme skaramelizovať. Pridáme slivky, jablkovicu, ktorú zapálime, a vlejeme smotanu. Smotanu necháme vyvariť na hustú šťavu. Jablká naaranžujeme na tanier, prelejeme šťavou, ku každej porcii dáme 1 slivku a navrch položíme porciu parfait.