Makové-jablkové kocky fotorecept
Foto: helena10
Kombinácia zdravých modrých zrniečok a šťavnatých jabĺk v chutnom koláči.
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
130 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
100 g mletý |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
180 g |
|
Jablkovo-pudingová plnka: | |
1 kg |
|
1 PL |
|
80 - 100 g (alebo podľa chuti) |
|
1 bal. |
|
1 ks (alebo Zlatý klas) |
|
100 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Plnka: Očistené a nastrúhané jablká podusím chvíľu na masle. Puding, kryštálový i vanilkový cukor rozmiešam vo vode a pridám k jablkám a povarím. Naše jablká sú kyslé, preto som cukor neuberala. Pridám citrónovú šťavu a nechám mierne vychladnúť.
- 2
Cesto: Kým jablká chladnú, riadne vyšľahám celé vajíčka s cukrom a vanilkou. Vlejem olej a ešte trochu premiešam. Pridám mletý mak, jogurt, múku s kypriacim práškom. Všetko miešaním zjednotím.
- 3
Polovicu cesta vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech rozmerov 20 x 30 cm. Plechom pobúcham. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre, aby sa trochu vytvorila kôrka cca 12-15 minút pri teplote 175 stupňov.
- 4
Na poloupečené cesto rovnomerne rozotriem jablkovú náplň a na ňu opatrne natriem zvyšné cesto.
- 5
Vrátim späť do rúry a pečiem ďalších cca 20-25 minút pri tej istej teplote – 175 stupňov. Kontrola špajľou.
- 6
Vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom a nakrájam. Dobrú chuť!
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Práve si na koláčiku teraz pochutnávam pri káve.😋
Príjemný víkend prajem. 🌞