Jablkový koláč
Jablkový koláč

Makové-jablkové kocky fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. apríla 2022
Makové-jablkové kocky (fotorecept)
Foto: helena10

Kombinácia zdravých modrých zrniečok a šťavnatých jabĺk v chutnom koláči.

Suroviny

Cesto:
2 ks
130 g
1 ks
100 ml
100 g mletý
150 g
1 bal.
180 g
Jablkovo-pudingová plnka:
1 kg
1 PL
80 - 100 g (alebo podľa chuti)
1 bal.
1 ks (alebo Zlatý klas)
100 ml
z 1/2 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka: Očistené a nastrúhané jablká podusím chvíľu na masle. Puding, kryštálový i vanilkový cukor rozmiešam vo vode a pridám k jablkám a povarím. Naše jablká sú kyslé, preto som cukor neuberala. Pridám citrónovú šťavu a nechám mierne vychladnúť.

  2. 2

    Cesto: Kým jablká chladnú, riadne vyšľahám celé vajíčka s cukrom a vanilkou. Vlejem olej a ešte trochu premiešam. Pridám mletý mak, jogurt, múku s kypriacim práškom. Všetko miešaním zjednotím.

  3. 3

    Polovicu cesta vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech rozmerov 20 x 30 cm. Plechom pobúcham. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre, aby sa trochu vytvorila kôrka cca 12-15 minút pri teplote 175 stupňov.

    Makové-jablkové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na poloupečené cesto rovnomerne rozotriem jablkovú náplň a na ňu opatrne natriem zvyšné cesto.

  5. 5

    Vrátim späť do rúry a pečiem ďalších cca 20-25 minút pri tej istej teplote – 175 stupňov. Kontrola špajľou.

    Makové-jablkové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom a nakrájam. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

olinecka
Jej tak ten sa Ti podaril nielen foto, ale aj chuťou. Mak, jablká u mňa topka.