Jablkový koláč

Makové-jablkové kocky (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Kombinácia zdravých modrých zrniečok a šťavnatých jabĺk v chutnom koláči.

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Očistené a nastrúhané jablká podusím chvíľu na masle. Puding, kryštálový i vanilkový cukor rozmiešam vo vode a pridám k jablkám a povarím. Naše jablká sú kyslé, preto som cukor neuberala. Pridám citrónovú šťavu a nechám mierne vychladnúť.
  2. Cesto: Kým jablká chladnú, riadne vyšľahám celé vajíčka s cukrom a vanilkou. Vlejem olej a ešte trochu premiešam. Pridám mletý mak, jogurt, múku s kypriacim práškom. Všetko miešaním zjednotím.
  3. Polovicu cesta vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech rozmerov 20 x 30 cm. Plechom pobúcham. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre, aby sa trochu vytvorila kôrka cca 12-15 minút pri teplote 175 stupňov.
  4. Na poloupečené cesto rovnomerne rozotriem jablkovú náplň a na ňu opatrne natriem zvyšné cesto.
  5. Vrátim späť do rúry a pečiem ďalších cca 20-25 minút pri tej istej teplote – 175 stupňov. Kontrola špajľou.
  6. Vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom a nakrájam. Dobrú chuť!