Makové a orechové sadlovníky fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 13. mája 2012

Mala som odložené sadlo z marcovej zabíjačky,tak som si povedala,že je najvyšší čas ho spotrebovať,lebo ked začnú zreť jahody a čerešne,budeme piecť len ovocné Zobraziť celý popisMala som odložené sadlo z marcovej zabíjačky,tak som si povedala,že je najvyšší čas ho spotrebovať,lebo ked začnú zreť jahody a čerešne,budeme piecť len ovocné koláče a bublaniny a to už sadlovníky určite piecť nebudem.

Suroviny

Cesto -1:
300 g, pomleté
200 g
Cesto -2:
250 g
1 ks
1 PL
6 PL

Postup

  1. 1

    Na prvé cesto zmiesime sadlo a hladkú múku.

    Makové a orechové sadlovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhé cesto zmiesime hladkú múku,vajce,vodu a ocot.

    Makové a orechové sadlovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nemastné cesto 2 dáme na dosku a naň položíme mastné sadlové cesto 1,obidve spolu rozvaľkáme.

    Makové a orechové sadlovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom cesto poskladáme a celý postup opakujeme 3 krát.

    Makové a orechové sadlovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked už máme cesto 3 krát poskladané aj rozvaľkané,pokrájame ho na štvorce a plníme makom a orechami a 2 protiľahlé rohy spojíme.

    Makové a orechové sadlovníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uložíme na suchý plech a upečieme do bledoružova,ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

    Makové a orechové sadlovníky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
no na moj veru to vyzera vyborne :-) ale akesi pracne na moj vkus, nepozves ma na dva kusky? :-)
slawi
Sadlovniky robievala moja mama väcsinou na vianoce.Mas ich chutnucke :)
zdezda
sú super, aj na Záhorí sa pečú sádelníky, ja som ich tam prvýkrát ochutnala, krásne ich robíš :-)
angiek
moja mama ked robieva sadlovniky tak ked su splasnute tak vravi, ze sa nepodarili :) musia sa pekne listkovat..potom su hebke, chut moze byt dobra, poznam ich vsak pekne nalistkovane s lekvarom
izabella929
@margaretka28 , supeeeer.-) sadlovníky robievam často...veď aj včera som sem dala štrúdľu zo sadlového cesta a ešte mi stále zostalo...zase príležitostne urobím niečo fajn.-.)
margaretka28
@angiek , aj moje sa listkujú,ked do nich zahryzneš,tak to vidieť,len na tej fotke to nevidno,ale možno máte iný,lepší recept,ved daj do placu,rada vyskúšam aj iný,dodala by som len toľko,že už máme len 5 kúskov na tácke.
soncya
@margaretka , peknučké ich máš! Robievam óškvarkové vanilkové keksíky, iný koláč podobná chuť. Ale ako som už napísala, vyzerajú chutne! ;-)
margaretka28
Dakujem za komentáre,vyskúšajte,neoľutujete,pekávala ich moja mama,odkedy sa pamätám.
3496_1273988640 - profilový obrázok
ipo
ipo
Môj zamilovaný recept, iba miesto vody dávam na vylepšenie kyslú smotanu. V súčasnosti používam na plnenie formičku na pirohy (je to rýchlejšie), okraje treba pretrieť bielkom, aby sa neotvárali pri pečení. Vždy urobím cesta viac a časť si odložím do mrazničky.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha