príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 5 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 ks |
|
| 3 lyžice vlažná |
|
| Krém: | |
| 2 ks |
|
| 1 ks alebo Zlatý klas (Dr. Oetker) |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 500 ml |
|
| Mandľová posýka: | |
| 150 g olúpané a nahrubo nasekané |
|
| 25 g |
|
| 50 ml |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru dopenista, pridáme vodu. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh. Múku zmiešame s makom a práškom do pečiva. Sneh z bielkov vmiešame do žĺtkovej zmesi a nakoniec primiešame aj múku s makom. Tortovú formu (s priemerom 24 cm) vystelieme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a pečieme 30-40 minút na 180°C.
-
2
Krém: V 100 ml mlieka rozmiešame pudingový prášok a žĺtky. Zvyšok mlieka dáme variť, do horúceho vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo dobre vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
-
3
Upečený vychladnutý korus prekrojíme na 3 rovnaké časti. Každý plát dobre pokvakáme rumom a potrieme lekvárom (ja som použila malinový).
-
4
Pláty potom zlepíme krémom tak aby nám ostalo dosť krému na vrch a boky torty.
-
5
Posýpka: Mandle jemne opražíme na masle, pridáme cukor a miešame až sa cukor skaramelizuje a vzniknú malé hrudky.
-
6
Necháme ich vychladnúť a celú tortu potom nimi obsypeme.









Diskusia k receptu