Maková štrúdľa s višňami (fotorecept)
Autor receptu: jenni
30-45 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup- Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenký plát. Na jeden širší okraj cesta dáme lekvár a alsan ako na obŕazku a cesto posypeme strúhankou.
- Posypeme makom.
- Na mak nasypeme trstinový cukor podľa chuti a vanilkový cukor.
- Poukladáme višne.
- Z kompótovej štavy si pripravíme "puding".
Do kompótovej šťavy (375 ml) pridáme asi 100 ml vody. Jeden zlatý klas dobre rozmiešame v kompótovej šťave, nalejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť a vychladnutý po lyžiciach dávame na cesto.
- Nakoniec pridáme na kúsky nakrájaný alsan a zavinieme.
- Pripravená na pečenie, už len poukladať na vrch kúsky alsanu a môžeme vložiť do rúry. Počas pečenia vyberieme a znova poukladáme na vrch kúsky alsanu a pečieme, kým nechytí zlatistý nádych.
|