Maková štrúdľa s višňami (fotorecept)
	        Autor receptu: jenni 	         
	        
	        | 
				  	  
				  	30-45 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 200 °C  | 
 
 Postup- Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenký plát. Na jeden širší okraj cesta dáme lekvár a alsan ako na obŕazku a cesto posypeme strúhankou.
 - Posypeme makom.
 - Na mak nasypeme trstinový cukor podľa chuti a vanilkový cukor.
 - Poukladáme višne.
 - Z kompótovej štavy si pripravíme "puding".
Do kompótovej šťavy (375 ml) pridáme asi 100 ml vody. Jeden zlatý klas dobre rozmiešame v kompótovej šťave, nalejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť a vychladnutý po lyžiciach dávame na cesto.
 - Nakoniec pridáme na kúsky nakrájaný alsan a zavinieme.
 - Pripravená na pečenie, už len poukladať na vrch kúsky alsanu a môžeme vložiť do rúry. Počas pečenia vyberieme a znova poukladáme na vrch kúsky alsanu a pečieme, kým nechytí zlatistý nádych.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |