Maková štrúdľa s višňami (fotorecept)

Autor receptu: jenni

30-45 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenký plát. Na jeden širší okraj cesta dáme lekvár a alsan ako na obŕazku a cesto posypeme strúhankou.
  2. Posypeme makom.
  3. Na mak nasypeme trstinový cukor podľa chuti a vanilkový cukor.
  4. Poukladáme višne.
  5. Z kompótovej štavy si pripravíme "puding". Do kompótovej šťavy (375 ml) pridáme asi 100 ml vody. Jeden zlatý klas dobre rozmiešame v kompótovej šťave, nalejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť a vychladnutý po lyžiciach dávame na cesto.
  6. Nakoniec pridáme na kúsky nakrájaný alsan a zavinieme.
  7. Pripravená na pečenie, už len poukladať na vrch kúsky alsanu a môžeme vložiť do rúry. Počas pečenia vyberieme a znova poukladáme na vrch kúsky alsanu a pečieme, kým nechytí zlatistý nádych.