Maková štrúdľa s čerešňami
Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 31. júla 2018
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 31. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 bal. (chladené) |
|
3 PL (roztopené) |
|
500 g |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
1/2 KL |
|
3 PL |
|
500 g (mletý) |
|
1 ks (na potretie) |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Dáme do hrnca spolu s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom.
- 2
Zmes podlejeme malým množstvom vody a dusíme asi 15 minút do úplného zhustnutia, pridáme mak, môžeme pridať aj štamprlík brandy. Pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom a naukladáme na seba.
- 3
Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú plnku s makom a zrolujeme. Pripravenú štrúdľu opatrne prenesieme na plech a potrieme vajíčkom. Štrúdľu dáme piecť do vyhriatej rúry na 30–40 minút. Štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Poprášime práškovým cukrom a nakrájame.
Tiež maková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máš pravdu Evanaaa nevyzerá na štrúdlove, ale ani na lístkové cesto.Plnka je dobrá.