Maková štrúdľa
Maková štrúdľa

Maková štrúdľa s čerešňami

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 31. júla 2018
Maková štrúdľa s čerešňami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 bal. (chladené)
3 PL (roztopené)
500 g
180 g
1 bal.
1/2 KL
3 PL
500 g (mletý)
1 ks (na potretie)
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Dáme do hrnca spolu s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom.

  2. 2

    Zmes podlejeme malým množstvom vody a dusíme asi 15 minút do úplného zhustnutia, pridáme mak, môžeme pridať aj štamprlík brandy. Pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom a naukladáme na seba.

  3. 3

    Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú plnku s makom a zrolujeme. Pripravenú štrúdľu opatrne prenesieme na plech a potrieme vajíčkom. Štrúdľu dáme piecť do vyhriatej rúry na 30–40 minút. Štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Poprášime práškovým cukrom a nakrájame.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Páči sa mi, že je veľa plnky, ale ako štrudlové cesto mi to nepripadá, zdá sa mi dosť hrubé, nelístkuje sa vôbec. Vypadá skôr ako piškótové.....